Blog

Dilemma Day – Leonie Gussekloo

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. We redeneren erop los om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze maken en dit levert soms hele leuke antwoorden op. Daarom hebben we ‘Dilemma Day’. De dag waarop we professionals op het gebied van communicatie, studenten, docenten en andere HR-medewerkers duivelse dilemma’s voorleggen gebaseerd op hun persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan LEFvrouw! Leonie Gussekloo, OVERZICHT coach en docent aan Hogeschool Rotterdam.

Door: Minoesjka Marinesse

Wie ben je?
Leonie Gussekloo, docent Communicatie, coach en ondernemer bij LEFvrouw! en OVERZICHT coach.

Wat doe je?
Ja daar ga je al, ik stel mezelf voor aan de hand van mijn werk. Waar het hart vol van is.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Mijn werk dus. Maar als ik moest kiezen in de eerste plaats toch door mijn vriend (alweer 13 jaar), vrienden en familie. Verder kick ik op nieuwe steden ontdekken (zonder plattegrond), goede gesprekken en ik word heel enthousiast van mensen die hun droom najagen.

Would you rather…

Moeten stoppen met LEFvrouw! of moeten stoppen met OVERZICHT coach?
Dat is alsof je mij vraagt te kiezen tussen mijn linker- of rechterhand. Haha lekker dramatisch. Sja… LEFvrouw! is een concept en OVERZICHT coach is wie ik ben. Dus dan maar stoppen met LEFvrouw! Verzinnen Mariëlle en ik wel weer een nieuw concept.

Alle antwoorden hebben of altijd alles moeten vragen?
Daar hoef ik echt geen seconde over na te denken: altijd alles moeten vragen! Nieuwsgierigheid en ontwikkeling is wat mij betreft het grootste goed. De motor voor een gelukkig leven. En als je veel vragen stelt, maak je ook mooie verbindingen met anderen. Uit een persoonlijkheidstest is weleens naar voren gekomen dat ik de wereld betekenis geef door dialoog met andere mensen. Het is juist zo onwijs leuk om naar de wereld te kijken vanuit verschillende perspectieven. Wat moet het saai zijn als je rechtlijnig denkt en niet openstaat voor andermans visies. Stiekem vind ik mensen die altijd het laatste woord hebben ook best irritant. Haha. Betekent natuurlijk niet dat ik geen mening heb over dingen, maar hé ik moest kiezen 😉

Zelf positief zijn, maar iedereen om je heen negatief of zelf negatief zijn, maar iedereen om je heen positief?
Het allerbelangrijkste is toch dat je het leuk hebt met jezelf. Dus dan maar met een roze zonnebril langs de donderwolken.

Altijd het keuzevak Beertenders en Schoenen kunnen geven, maar nooit meer naar Australië kunnen of nooit meer het keuzevak Beertenders en Schoenen kunnen geven, maar naar Australië kunnen wanneer je maar wilt?
Leuke vraag! Je hebt je huiswerk gedaan. In 2017 heb ik een paar maanden door Australië gereisd als backpacker in mijn uppie. Het gevoel van vrijheid dat je dan hebt is ongeëvenaard. Ik had ook niets gepland vooraf. Met lesgeven ben je natuurlijk wel gebonden aan regels en planningen, maar er is ook weer geen les hetzelfde. In Australië vond ik de connecties met nieuwe mensen nog wel het mooist. Then again, dat vind ik met lesgeven ook zo mooi…

Een andere overweging. Als ik nooit meer naar Australië kan, dan betekent dat dat ik een strafblad heb of vluchteling ben. Dan sluit de grens helaas. De keuze is dan snel gemaakt.

Tot slot, wat wil je meegeven aan de Smart Connector van de toekomst?
Intuïtie, compassie, creativiteit en echt goed kunnen luisteren (ook naar onderliggende lagen). Dit zijn belangrijke elementen voor waardevolle verbindingen en door geen technologie vervangbaar. Laat je tot slot leiden door nieuwsgierigheid en niet door angst.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.