Blog

Dilemma Day – Debbie Barendregt

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. We redeneren erop los om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze maken en dit levert soms hele leuke antwoorden op. Daarom hebben we ‘Dilemma Day’. De dag waarop we professionals op het gebied van communicatie, studenten, docenten en andere HR-medewerkers duivelse dilemma’s voorleggen gebaseerd op hun persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan communicatieadviseur bij HollandSpoor en vicevoorzitter van Young Logeion: Debbie Barendregt.

Door: Judith Versteeg en Tugba Savas

Wat doe je?
“Ik breng mensen dichter bij elkaar. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar dat is eigenlijk de gedeelde factor in alles wat ik doe. Als communicatieadviseur luister ik goed naar verschillende stakeholders om de soms tegengestelde werelden dichter bij elkaar te brengen. Ook in m’n privéleven pak ik snel de rol van intermediair en voor Young Logeion ben ik continu bezig de vereniging beter aan te laten sluiten op de wensen van onze leden én young professionals te koppelen aan elkaar en seniors.”

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
“Uitdagingen. Ik ben heel competitief en word enthousiast van alles wat net buiten mijn bereik lijkt te liggen.”

Would you rather?         

Nooit meer op de foto mogen of nooit meer mogen fotograferen?
“Deze is makkelijk. Nooit meer op de foto mogen. Jaren geleden heb ik een tijdje in het modellenwereldje rondgelopen, dat bleek al snel niks voor mij. Ik heb er wel mooie foto’s aan overgehouden, dus prima als ik het daar de rest van m’n leven mee moet doen. Maar fotograferen is voor mij echt ontspanning. Een manier om de wereld te ontdekken. Ik kan me niet voorstellen dat ik daarmee zou moeten stoppen.”

Voor de rest van je leven bestuurslid bij Young Logeion blijven of je eigen succesvolle community beheren?
“Oh wauw… kan ik ook geen van beiden kiezen? Young Logeion is echt onwijs leuk, maar zij schieten er niks mee op als ik daar m’n leven lang bestuurslid blijf. Ik blijf immers ook niet altijd young. En m’n eigen community beheren is denk ik ook niets voor mij. Ik heb een tijdje de community van InstaWalkRWS beheerd, dat was heel gaaf. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik dat dagelijks de rest van m’n leven doe. Daarvoor zijn er teveel andere leuke dingen.”

Opnieuw een jaar van de opleiding Communicatie volgen of terug naar school voor een complete andere opleiding?
“Zeker een compleet andere opleiding! Ervan uitgaande dat ik dan niet ineens alles ben vergeten wat ik nu weet natuurlijk. Ik hou ervan mezelf te blijven ontwikkelen. Zo volg ik nu een cursus Zakelijk Tekenen, heb ik laatst geleerd zelf goede video’s te maken met m’n smartphone en volgde ik een cursus Growth Hacking. Van dat laatste zou ik echt graag meer willen weten. Die kennis is volgens mij super belangrijk voor ons vak in de toekomst.”

Nooit meer LinkedIn of nooit meer Instagram?
“Een jaar geleden had mijn antwoord hierop misschien nog heel anders geweest, maar nu zeg ik: nooit meer Instagram. Ik gebruikte het heel intensief voor mijn eigen fotografie, maar heb nu al maanden niets meer gepost denk ik. LinkedIn daarentegen biedt me zoveel interessante contacten en mogelijkheden. Daar kan ik denk ik echt niet meer zonder.”

Tot slot, wat wil je meegeven aan de Smart Connector van de toekomst?
“Durf jezelf uit te dagen! Je bent tot zoveel meer in staat als je de lat net ietsje hoger legt. Daarmee zal je jezelf, maar ook je omgeving, verbazen. En ga je binnenkort op zoek naar een baan in communicatie? Zorg dan dat je zo snel mogelijk een netwerk opbouwt. Aanbevelingen en gedeelde connecties zijn tegenwoordig heel veel waard. Young Logeion is uiteraard een laagdrempelige – en gezellige – manier om dat te doen ;)”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.