Blog

Dilemma Day – Aniek van Heck

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. We redeneren er op los om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze maken en dit levert soms hele leuke antwoorden op. Daarom hebben we ‘dilemma day’. De dag waarop we professionals op het gebied van communicatie, studenten, docenten en andere HRO medewerkers duivelse dilemma’s voorleggen gebaseerd op hun persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan docente Aniek van Heck.

Door: Tugba Savas en Judith Versteeg

Wie ben je?
Ik kan zijn wie je wilt (op het toneel). In het echt ben ik moeder van twee hele lieve grote uitdagingen, sloddervos, dromer, docent en – stilstaand in de file keihard meezingend met de radio – ben ik een enorme popster (en daarmee automatisch ook actrice) 😉

Wat doe je?
Ik probeer mensen het beste uit zichzelf te laten halen. 

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Ontwikkeling, goede muziek, drama’s en comedy op het toneel en het witte doek, lekker eten, achtbanen en glijbanen, reizen, lezen…

Would you rather?

Nooit meer theater of nooit meer lesgeven? 
Jullie zijn goed in het stellen van duivelse dilemma’s! Ik moest hier echt heel lang over nadenken. Ik ben bang dat ik dan toch nooit meer op het toneel zal staan. Ook in mijn lessen kan ik namelijk best wat theater kwijt en ik voel me van meer waarde als ik lesgeef. Dat gaat verder dan vermaak en brengt nieuwe generaties in ons vak verder.  

Liever neuromarketing ontkennen of storytelling de wereld uit helpen?
Nou, dan doe ik lekker alsof ik gek ben en dan ontken ik neuromarketing. Ik vind verhalen zo ontzettend waardevol – zowel cultureel als voor duiding én om lekker in mee te gaan – dat ik het echt vreselijk zou vinden als ik verantwoordelijk zou zijn voor het uit de wereld helpen van storytelling. 

Nooit meer een rokje aan of nooit meer hakken?
Pfjoeh. Vroeger zou je me nooit op een paar platte stappers tegen zijn gekomen, maar hoge hakken bleken toch niet altijd overal even praktisch. In de speeltuin bijvoorbeeld. En in de woestijn (ja, echt geprobeerd). Dus als ik moest kiezen – ik ben echt verzot op rokjes – dan mogen de hoge hakken de deur uit. 

Altijd de waarheid moeten vertellen of altijd moeten liegen (echt altijd)? 
Dan kies ik voor altijd de waarheid moeten vertellen. Ik heb een enorme hekel aan liegen en ik voel me al schuldig om een leugentje om bestwil. Altijd moeten liegen zou ik echt heel slecht trekken! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.