Blog

De week van de scheidsrechter(t)

Van 6 tot en met 14 oktober is het de ‘Week van de Scheidsrechter’. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat. Tijdens deze week worden voetballers en voetballiefhebbers opgeroepen de scheidsrechter te bedanken voor hun waardevolle inzet. Ook binnen smartconnecting besteden we graag wat extra aandacht aan de scheidsrechter(t). Omdat juist door deze week een van onze docenten wel wat op te biechten heeft.

Door: Agaath Flikweert 

Je hebt van die dingen, waar je niet een, twee, drie voor uitkomt. Je vindt het zelf fantastisch maar je voelt ook wel aan dat anderen je toch ietwat meewarig aan zullen kijken wanneer je ermee voor de dag komt. Herkenbaar? Voor mij wel. Zo fotografeer ik scheidsrechters. Noem het een guilty pleasure. Het mag. Iedere week spaar ik de mooiste op en plaats ze op het Insta-account @de­­­­­­­­­­­_scheidrechtert.

In alle soorten en maten
Het begon een jaar of vijf geleden. Als voetbalmoeder (en teamleider) maakte ik iedere zaterdag de foto’s van de wedstrijden. Leuk al die jongens, maar de mooiste foto’s waren steevast van de scheidsrechters. Je had ze in alle soorten en maten. Sportief, wat ouder, vrolijk, uiterst serieus, een beetje vintage, gothic of gewoon heel jong. Een ding hadden ze gemeen, ze liepen daar voor hun plezier. Iedere zaterdag maakten zij het mogelijk dat wij ons spelletje konden spelen. Maar wel met een kanttekening: in het veld en langs de lijn was het respect voor deze heren (en sinds kort ook dames) soms ver te zoeken. Mijn instagram-account was een ietwat eenvoudige poging om iets terug te doen. De scheidsrechters in het zonnetje zetten.

ROI?
Levert het iets op? Ja en nee. Ik heb slechts een zeer select groepje volgers en superleuk dat daar ook een paar voetballers uit de eredivisie bijzitten. Maar dat is niet het plezier. Dat is het moment dat ik alle foto’s terugkijk. Op zondagavond achter de computer, niet wetend welke ik voor deze week weer moet gaan kiezen…..
Maar echt het allerleukste? Af en toe krijg ik een vraag. Bijna altijd is die hetzelfde. “Bent u misschien die mevrouw van die foto’s? En als ik u nu mijn mailadres geef, zou u ze me dan ook toe willen sturen? Ik sta namelijk niet zo heel vaak op de foto, en dat terwijl ik dit werk echt heel graag doe.”

Daarvoor dus!


Zo’n beetje elke dag heeft tegenwoordig een eigen thema. Geclaimd door een merk, branche, dier of koning. Neem de Dag van de bouw, de Fiets-naar-je-werkdag, Record Store Day, vaderdag, Koningsdag. En neem de teek… die heeft zelfs z’n eigen week. In deze rubriek verhalen we over de betekenis van deze dagen in ons leven. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.