Blog

De week van… de poëzie!

Zo’n beetje elke dag heeft tegenwoordig een eigen thema. Geclaimd door een merk, branche, dier of koning. Neem de Dag van de bouw, de Fiets-naar-je-werkdag, Record Store Day, vaderdag, Koningsdag. En neem de teek… die heeft zelfs z’n eigen week. Vanaf donderdag 26 januari staan een week lang gedichten centraal. Tijdens de week van de poëzie. Docent Ron van den Berg zet op een rij waar je je onder poëten kunt begeven!

Creatief met taal was lange tijd het domein van stoffige snobs. Hoe dat veranderd is! Dichten kan weer! Spoken word doet mee. Schrijven is cool. Ver van de achterkamertjes, gewoon in het volle licht, op straathoeken, in cafés, op podia. Tijd om een paar namen en plaatsen uit te lichten.

Vriend van de show Derek Otte gooit hoge ogen. Met onder meer podium Paginagroots voor jong Taalent! En dankzij Derek is vliegen op Rotterdam Airport nu nog fijner:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En wat dacht je van Communicatiedeeltijdstudent Ellen Sakko? Bracht eind vorig jaar haar eerste dichtbundel uit. Contentcreatie van de bovenste plank.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het helemaal af te maken, nog even drie krenten uit de poëzieweekpap:

 • Benali, Deelder & Hofman
  Abdel Kader Benali host een avond met helden Jules Deelder en Tim Hofman. Gesprekken, voordrachten, previews. Je moet er wel voor naar 070: Centrale bieb, 29 januari, 20.30 uur.
  – – – – –
 • Stadsdichter van 010
  Een erebaan. Huispoëet zijn van onze stad. Wie wordt de nieuwe? Op 29 januari blijkt dat tijdens een speciale avond in de bieb!
  – – – – –
 • Out of office poezië
  Zelf aan de slag, maar geen inspiratie? Bekijk dan dit eens! Grote namen grijpen in, in de wereld van saaie autoreply’s. Voor als je ff niet op de office bent, maar wel een onuitwisbare indruk wil maken.

Reacties

Dank je wel voor de vermelding van mijn dichtbundel. Poëzie heelt wonden die het verstand geslagen heeft! Helaas is deze quote niet van mijzelf maar daarom niet minder mooi! Succes met de pagina!

7 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.