Blog

De SMART Playlist – #6 

Joshua van Meuwen is naast communicatiestudent ook radio-dj, en dus is hij ook graag bezig met muziek. Van pop tot dance en van alternative tot hiphop: zijn muzieksmaak is ontzettend breed. Maar hoe zit het met de andere studenten in zijn omgeving? Voor de SMART Playlist gaat hij kriskras door de opleiding Communicatie om op zoek te gaan naar de echte muziekfreaks, om vervolgens drie van hun favoriete tracks in een playlist te stoppen. Deze keer gaat hij langs bij Jacky Mijling, iemand die nooit stil zit. Altijd is ze bezig: of het nou voor haarzelf is, of voor anderen. Maar heeft ze daarnaast nog wel tijd om naar muziek te luisteren? 

Door: Joshua van Meuwen

Allereerst, voor de mensen die jou nog niet kennen: wie is Jacky? Omschrijf jezelf eens in een paar woorden, en nog belangrijker: wat doe je allemaal?
Oh jeetje, ik denk sociaal, creatief, ondernemend en behulpzaamVerder schrijf ik natuurlijk ook voor Smart Connecting, om de connectie te zoeken. 

En, wat ik daarnaast dan weer weet: je bent ook nog fotograaf. Wat vind je daar nou zo leuk aan, wat doe je dan graag?
Vanuit mijn mening is iedereen mooi op zijn/haar eigen manier en ik waardeer de uniekheid van de mens heel erg. Dus ik vind het heerlijk om portretfoto’s te makenom naar mensen te kijken en hoe ik ze vast kan leggen in mijn foto’s. Ik vraag dan ook altijd of ze een bepaalde stijl hebben die ze terug willen zien, voor wat ze het willen gebruiken en wat voor boodschap ze ermee willen brengen, en voor de rest probeer ik ze inderdaad wel een beetje te verrassen om ook hun te laten zien en dat ze daar trots op mogen zijn. 

Wil je dit dan later ook echt doorzetten of wil je toch liever een andere kant op als je klaar bent met school?
Ik wil sowieso iets doen in het communicatievak, maar het lijkt me wel leuk om dit als een soort hobby ernaast te doen. Of stel dat ik later een eigen tijdschrift heb, dan kan ik teksten schrijven én foto’s maken. 

Een eigen tijdschrift? Wow, je hebt echt meteen al hoge doelen voor jezelf. Leg je dan niet gelijk veel druk op jezelf neer?
Haha, ja, misschien af en toe wel. Hoge doelen en dromen mag je naar mijn mening altijd hebben in het leven. Het houd je scherp en je weet waar je het voor doet. En eerlijk gezegd probeer ik altijd zoveel mogelijk te ontdekken en te doen, dus een bepaalde druk ben ik wel gewend. Wel een positieve en leuke druk! 

Nou, je zei het net al: je wil later iets doen in het communicatievak, heb je daarom ook voor Communicatie gekozen als opleiding of was daar een andere aanleiding naar?
Ik zat erg te twijfelen tussen Communicatie en Psychologie en dat komt omdat ik één passie heb: klaarstaan voor anderen. Met Psychologie ben ik echter iemand die de zorgen van een ander heel snel meeneemt naar huis en dat ik er zelf erg mee ga zitten. Da’s uiteraard niet de bedoeling, dus daarom heb ik dan ook voor Communicatie gekozen. Zelf geloof ik met heel mijn hart dat je met het vak Communicatie ook iets voor een ander kan betekenen, door middel van beeld én tekst. En ik communiceer de hele dag door, als een echte kletskous haha. Je bent wel alsnog met die gevoelens bezig, maar bij Communicatie kan je er toch wat persoonlijker mee omgaan, terwijl je bij Psychologie juist die afstand hebt.  

Wel ironisch eigenlijk: je koos een opleiding waarbij je de afstand tussen mensen wil verkleinen, en nu leven we in een tijd waarbij de afstand met de ander nog nooit zo groot is geweest.
Haha precies, maar daar zijn communicatieprofessionals voor nodig. Zij verbinden natuurlijk iedereen met elkaar! En dat doe ik zelf dan ook met mijn foto’s en de artikelen die ik voor Smart Connecting schrijf.  

Dan ga ik nu een dilemma opgooien: liever foto’s maken of artikelen schrijven?
Oh, goeie. Nou, leuk verhaal: vroeger had je die boeken uit de ‘Hoe Overleef Ik…’-reeks en zelf schreef ik toen ik klein was ook zo’n boek genaamd ‘Hoe overleef ik school?’. En verder schrijf ik al een aantal jaar gedichten en natuurlijk voor dit platform. Schrijven is dus echt mijn ding. 

Ik zie je nu dan ook echt als iemand die aan het einde van haar studie het boek ‘Hoe overleef ik de opleiding Communicatie?’ zou schrijven.
Haha, ja misschien. Dat zou echt creatief zijn, ik ga het onthouden! 

Wat betreft muziek: waar luister je op een gemiddelde dag naar? Wat kan ik in jouw afspeellijst verwachten?
Nou, alles. Ik luister naar muziek van Eminem tot rustige klassieke muziek. Ik vind eigenlijk alles leuk, zolang het maar geen geschreeuw is. Dat vind ik zo verschrikkelijk, daar kan ik niet naar luisteren. Mijn uiteenlopende muzieksmaak komt denk ik doordat ik onder andere op theater heb gezeten en met zangles van alles en nog wat moest zingen. Daarnaast heb ik vrienden met verschillende stijlen, vrienden die zelf muziek maken en natuurlijk de radio. Een aantal vrienden hebben ook dezelfde smaak als ik, dus dan stuur ik weleens appjes met iets waarvan ik denk “hé, dit moet je echt horen”.  

Nou, ik ben meer dan benieuwd naar wat er in de SMART Playlist komt! Wat stoppen we er als eerste in?
Dat is Firestorm van MDNSS en Rachael Comaey. MDNSS is een goede vriend van mij en ik ben trots op hem dat hij dit samen met Rachael heeft kunnen maken. Daarnaast is het ook gewoon lekkere muziek! Vooral als ik ga sporten, dan zorgt het zeker voor meer energie. Dan denk je waarschijnlijk: ‘Dit zeg je omdat het een vriend van je is.’ Maar nee hoor, als ik iets wat minder vind klinken dan zeg ik dat ook eerlijk. Dit liedje hoort zeker thuis binnen deze playlist! 

Zou je dan ook zelf mee willen werken aan zo’n liedje?
Nou… Het is toevallig dat je dat zegt, want daar hebben we dus al enigszins aan gewerkt. 

Oh, wow! Dit is meteen een soort SMART Playlist-preview!
Haha! Ja, ik ben natuurlijk van het schrijven en soms kom ik met iets wat ik dan naar hem stuur en dan zeg ik “laten we weer eens wat proberen in de studio!” 

Nou, laat maar weten als je wat hebt gemaakt. Goed, wat doen we als tweede?
Dan ga ik voor JP Cooper met CheerleaderIk weet niet hoe ik daarop ben gekomen, maar da’s wel echt een favoriet van mij. Het is rustig, romantisch en je kan lekker meezingen, en misschien dat ik hem daardoor wel nice vind.  

En wat maakt het dan zo rustig en romantisch?
Dat ligt dan vooral aan de lyrics, denk ik. Dat soort dingetjes maakt het wel romantisch en daar hou ik van. Ik kijk ook bijvoorbeeld naar die romantische films, dat ben ik nooit zat. 

Dan nu je derde en laatste input. Wat kan ik er nog aan toevoegen?
All My Love van Elderbrook, deze heb ik gekozen omdat ik in de auto altijd naar hem luister. Maakt niet uit hoelang de rit duurt: als ik twee uur moet rijden, luister ik twee uur ElderbrookHet is gewoon een vibe die erg relaxed aanvoelt en dat vind ik leuk. 

Heb je dan niet dat je zijn muziek op een gegeven moment zat bent, doordat je er vaak naar luistert?
Nou, als ik hier lang naar heb geluisterd, dan pak ik bijvoorbeeld Eminem. Dan luister ik daar weer een tijdje naar en dan ga ik weer terug naar Elderbrook, dan wissel ik gewoon regelmatig af.  

En waarom is Elderbrook dan een van je favoriete artiesten?
Het zegt al genoeg dat ik twee uur non-stop naar dezelfde artiest luister, en daarnaast maakt hij echt relaxte liedjes. Misschien dat niet iedereen er een relaxte vibe van krijgt, maar ik wel. Ik word er gewoon rustig van en dat vind ik wel knap dat hij dat met muziek kan doen. Ik zou het dan ook absoluut aanraden, zeker omdat niet iedereen hem kent. Als ik iemand ken die hem niet kentdan stuur ik altijd wel een liedje door! 

Nou top, bedankt voor je suggesties! Heb je tot slot nog een soort muziekadvies aan de lezer?
In deze tijd zit iedereen wel eens niet lekker in z’n vel. Wellicht kan je dan een liedje luisteren waar je jezelf in kunt vinden qua lyrics. Even lekker hard mee schreeuwen. Echter moet je ook proberen om wat vrolijks te luisteren erna, want er is immers altijd wel iets waar je een glimlach van krijgt. 

Ben jij nou ook benieuwd naar de SMART Playlist? Check de volledige lijst dan hieronder en abonneer meteen! En als jij nou ook iets toe wil voegen, mail dan naar 0966543@hr.nl of info@smartconnecting.nl met als onderwerp ‘SMART Playlist’! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.