Blog

De SMART Playlist – #5 Valentijnseditie

14 februari is het weer zo ver: Valentijnsdag. De dag waarop je je vriend of vriendin koestert en hem/haar extra aandacht geeftDat kan met een romantische date zijn, of iets waarvoor thuis toch echt de gordijnen moeten worden dichtgeschoven. En op zon extra liefdevolle dag is er niets wat beter de toon zet dan muziek, dus daarom kom je in deze speciale Valentijns editie van de SMART Playlist vijf tracks tegen die jouw tour d’amour hopelijk een stuk op zullen krikken komend weekend. 

Door: Joshua van Meuwen 

Ed Sheeran – Thinking Out Loud
Wat mij betreft de koning van de ballads: Ed Sheeran. Hit na hit na hit heeft hij inmiddels te pakken, en daar zitten dus ook ongetwijfeld een aantal zoetsappige liedjes tussen. En stipt op #1 is dan toch wel Thinking Out Loud, een nummer dat ondertussen wel op bijna iedere date of bruiloft is gedraaid. Ed zingt over iemand van wie hij ontzettend houdt en met wie hij nog jaren door wil brengen, maar tegelijk zegt hij ook dat hij later waarschijnlijk weleens een fout zal begaan en daar zegt hij dan ook alvast sorry voor. Uiteindelijk blijven ze nog lang en gelukkig bij elkaar, dus dit nummer heeft gelukkig een happy end. 

Matt Simons – With You
Nu iemand die in Nederland op een aparte manier bekend is geworden: Matt Simons. Op zich is er niks speciaals aan deze man, maar dit nummer is alsnog erg bloedmooi. Het gaat over iemand die maar al te graag met iemand anders wil zijn, helemaal tot aan het hiernamaals. De kans is echter groot dat je het nummer niet hebt leren kennen via de radio of Spotify, maar via Goede Tijden, Slechte Tijden. Dit werd namelijk afgespeeld in een bepaalde aflevering en vlak daarna werd het een commercieel succes. In de Top 40 bereikte hij de achtste plaats en zijn debuutalbum (waar dit nummer dus ook op staat) werd ook immens populair. Dan is GTST toch ergens goed voor, of niet? 

Bruno Mars – Just The Way You Are
Ook iemand die zeker thuishoort in het rijtje van ‘zoetsappige zangers’ is Bruno Mars. Hij heeft vele liedjes waarin hij de liefde verklaart aan de vrouw (bijvoorbeeld When I Was Your Man en Grenade), maar Just The Way You Are staat toch bovenaan. Het nummer gaat over iemand die verliefd is en duidelijk probeert te maken dat ze perfect is hoe ze is. Van haar lach tot haar lichaam: ze houdt van haar zoals ze is en niks anders. 

Snow Patrol – Chasing Cars
Een mooi liedje over een stel dat alles samen doet en overal samen naartoe gaat. De rest? Hebben ze niet nodig, aldus zanger Gary Lightbody. De woorden ‘ik hou van je’ zijn niet genoeg meer, dus de persoon in kwestie probeert nu andere manieren te bedenken waarop hij zijn liefde kan bewijzen. Bloedmooi tot de kern, en geloof het of niet: het was daarnaast erg kantje boord. Het had namelijk niet veel gescheeld, of het nummer was niet eens van Snow Patrol geweest. Het werd oorspronkelijk geschreven voor collega-artiesten, maar Lightbody kwam toch snel terug op die keuze. Uiteindelijk toch een van de beste keuzes die hij ooit heeft gemaakt, gezien de populariteit die dit liedje kreeg. 

Marvin Gaye – Let’s Get It On
Omdat het soms ook een beetje té klef en zoetsappig mag wezen. Let’s Get It On is een track waarin seks-positiviteit centraal staat, iets wat rond 1973 (het jaar waarin het nummer werd uitgebracht) toch nog best controversieel was. In de bijna 50 jaar dat dit liedje bestaat, is het echter synoniem geworden voor een eh… extra knusse avond met je partner. Het zet dus ongetwijfeld meteen de toon en mag daarom zeker niet ontbreken in je Valentijnsplaylist. 

Dus namens iedereen bij Smart Connecting een fijne Valentijnsdag gewenst komend weekend! Oh… en mocht je nog iets willen ondernemen, onthoud: doe het wel veilig 😉 

 Ben jij nou ook benieuwd naar de SMART Playlist? Check de volledige lijst dan hieronder en abonneer meteen! En als jij nou ook iets toe wil voegen, mail dan naar 0966543@hr.nl of info@smartconnecting.nl met als onderwerp ‘SMART Playlist’! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.