Blog

De koffer van – Anouk

Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten wat zij in hun koffer stoppen. In deze editie vertelt Anouk Vijftigschild wat zij heeft meegenomen naar het buitenland.

Mijn avontuur is ondertussen al van start gegaan! Ik heb de dagen af geteld tot het 1 september was en ik naar Frankrijk ben vertrokken.
Ik ga voor een semester studeren in Parijs! Ik keek hier al zo lang naar uit. Afgelopen jaar zou ik eigenlijk gaan, maar dit is helaas niet doorgegaan vanwege Corona. Een aantal maanden geleden heb ik opnieuw de kans gekregen om op exchange te gaan en ik kon mijn geluk niet op. Dat gezegd hebbende is er wel iets waar ik tegenop kijk; dat ik mijn lieve familie en vrienden moet missen. Gelukkig kon ik mezelf troosten met de stem van Édith Piaf, wandelingetjes over de rues en avenues van de prachtige stad Parijs en al het heerlijke Franse eten.

Als ik denk aan wat mij te wachten staat, dan is het eerste wat bij me opkomt de plezier, vrijheid en (gezonde) spanning die ik ga ervaren.        Verder denk ik aan lachen, dansen en veel croissants.

Het is belangrijk dat ik al mijn paspoorten meeneem. Dat is inclusief coronapaspoort, want helaas hebben we nog geen vaarwel kunnen zeggen tegen dit vervelende virus. Ik stap enorm uit mijn comfort zone met deze exchange ervaring, maar ik verwacht wel terug te komen met een heleboel herinneringen, avonturen en een compleet Parisienne-proof garderobe!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.