Blog

De Dag van – De Lach

Op 6 mei is het “World Laughter Day” oftewel: de dag van de lach. Een dag die zijn oorsprong vindt in India. Een dag waarop duizenden mensen samen komen om gezellig samen te lachen. Een dag om te lachen voor vrede en gezondheid. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jij mee lacht op 6 mei?

Door: Kim Hoefnagel

“Altijd blijven lachen, wat er ook gebeurt”

“Altijd blijven lachen, wat er ook gebeurt” wijze woorden van mijn grote jeugdhelden Bassie en Adriaan. Als ik een keer verdrietig was dan gebruikten mijn ouders dit zinnetje. Dan droogde ik mijn tranen en zette ik een, ietwat zielige, maar brede glimlach op en kwam alles weer goed. Dat lachen gezond is, weten we inmiddels allemaal. Je ziet er vrolijker uit, je stemming wordt beter en de mensen om je heen worden er vaak ook een tikkeltje vrolijker van. Daarom een paar video’s om je gezondheid en je lachspieren een flinke boost te geven.

Leedvermaak
We willen het allemaal ontkennen, maar leedvermaak is ook een vorm van vermaak. We zijn soms gewoon een beetje sadistisch. Denk maar eens aan die video’s waarbij mensen keihard op de grond vallen. Sterker nog, we hebben allemaal weleens iemand zien vallen en diegene glashard uitgelachen. We doen ons best om niet te lachen maar dat gaat toch niet altijd goed.

Zingende presidenten
Soms zijn er mensen die te veel tijd hebben en vervolgens de president een hitje laten zingen. De hele dag speeches van Trump bekijken is immers niet echt spannend. Het eindresultaat mag van mij een Grammy krijgen. Van Havana tot Single Ladies en van New Rules to Barbie Girl. De ‘zingende’ Donald Trump krijgt me altijd aan het lachen. You’re welcome.

 

Meet Little Ugly Jeff
Ook comedians kunnen altijd een flinke lach op mijn gezicht toveren. Jeff Dunham is hierbij een van mijn favorieten. Het klinkt ontzettend suf: een volwassen man die met handpoppen speelt. Maar Jeff, en zijn 123 persoonlijkheden, krijgt menig zuurpruim aan het lachen. Of hij nou 1 of 5 stemmen tegelijk doet, het is altijd 100% komedie. Met personages zoals Achmed, Peanut of Walter zal je avond nooit saai zijn. Natuurlijk is dit wel het iets waar je van moet houden, maar mij maakt het in ieder geval erg vrolijk. Ook de shows van Michael McIntyre zijn echte aanraders!

It’s a no from me
Dit is mijn favoriete video op het internet. Bij het Bulgaarse programma “Music Idol” doet een vrouw een cover van Mariah Carey’s ‘Without You’. Of zoals deze vrouw het nummer noemt: Ken Lee. Het nummer is totaal niet meer te herkennen en ook de jury weet niet zo goed hoe ze moeten reageren. Ken Lee….tulibu dibu douchoo. Misschien een idee voor een reclame van “Even Apeldoorn bellen”?

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.