Blog

De Dag van de Architectuur

Zo’n beetje elke dag heeft tegenwoordig een eigen thema. Geclaimd door een merk, branche, familielid of koning. Neem de Dag van de bouw, de Fiets-naar-je-werkdag, Record Store Day, vaderdag en Koningsdag. In deze rubriek nemen we deze dagen onder de loep. Vandaag vertelt derdejaars studente Charisa Lalmohamad over de Dag van de Architectuur, die aanstaande zaterdag 18 juni plaatsvindt. Tja, en of Rotterdam dan wat te bieden heeft.. 

Make-over
Rotterdam heeft de laatste jaren een flinke make-over doorstaan. Dat is vast niemand ontgaan. Ik hoor jullie al duh zeggen. Neem Station Kapsalon, gezellige babygezichten op de grote gebouwen van de stad en wat te zeggen over De Trap? De afgelopen jaren heeft Rotterdam heel wat bouwwerken uit de grond gestampt of herontwikkeld die oeh’s en ah’s oproepen bij menig Rotterdammer én toerist.

30 and counting
Het is alweer de dertigste editie van de Dag van de Architectuur en uiteraard is Rotterdam hier de grote uitblinker. Tijdens deze editie openen méér dan dertig bijzondere gebouwen van de stad hun deuren. Er zijn diverse tours door de bruisende stad, net als lezingen en optredens, maar ook boeiende verhalen bij bekende gebouwen. Kortom: genoeg bewijsstukken om te zien dat Rotterdam zich keer op keer vernieuwd!

Komt dat zien
De Dag van de Architectuur betekent voor Rotterdam uiteraard meer bezoekers die al het pracht en praal van ons eigen Rotjeknor komen bewonderen. Jaarlijks trekt Rotterdam veel bezoekers die naar de Euromast gaan of Blijdorp. Maar bezoekers die puur komen om alle spectaculaire gebouwen te bewonderen? Ja, dan moet je op de Dag van de Architectuur komen natuurlijk! Een mooi moment om Rotterdam anders te zien dan de thuisbasis van gorilla Bokito. Social media werken in ieder geval al lekker mee. De hashtags #rotterdamviertdestad #ikstaophetdakvanRotterdam #DagvandeArchitectuur worden veelvuldig gebruikt. Rotterdam is klaar voor de Dag van de Architectuur.

Helemaal mooi
Ik vind het helemaal mooi. Ja, Rotterdam is groot en mooi. Ja, Rotterdam heeft een prachtig haven. Het is multicultureel en innoverend. Maar er is veel meer. Het biedt zoveel meer! Jaren hebben hele slimme mensen gewerkt aan de meest spectaculaire gebouwen in Rotterdam en deze mogen met recht gezien worden! Rotterdammers mogen trots zijn op waar zij voor staan, namelijk op alle moois dat Rotterdam te bieden heeft. Zij het met een rauw randje. De Dag van de Architectuur is niets meer dan een open huis in de woonkamer van de enige échte Rotterdammer.

Check:


Beeld: Gerbrand Stolk
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.