Blog

De 3 R’dammertjes – De magie van Feyenoord 2016/2017

De rook is opgetrokken. De Coolsingel leeg. Tijd om rustig te analyseren. Wat was nou de magie van dit seizoen van Feyenoord? Docent Taco ten Dam blikt terug en herkent de drie cruciale ingrediënten van de succescocktail.

Door (wie anders dan): Taco ten Dam, docent Communicatie, Feyenoordsupporter uit 020

Een terugblik op een krankzinnig seizoen. Diep vallen, rug rechten en weer opstaan. Kunstgras of echt gras. Vanaf speeldag nummer 1. Zonder miljoenen-injecties tussendoor. Zonder aankoop in de winterstop. Beginnen, doorgaan en eindigen met dezelfde mannen. Met een voetbalheer aan het roer: Gio.

#1 I am the line, because you’re mine (vrij naar Johnny Cash)
Ik ben er altijd. Ik lig vaak 14 dagen te wachten op bezoek. Af en toe krijg ik een make-upje. Een vers likje. De ene keer wil Ik niet dat dat ronde ding me passeert. De andere keer ontvang ik het ronde ding met open armen en laat me gewillig passeren. Het liefst heel veel. Ik ben de witte streep in het doel van De Kuip. Ik ben maar een kalkstreep, maar ik ben dit jaar wereldberoemd geworden. Ik ben een doellijn met technologie. Ik ging akkoord toen de magie van het Legioen de arm van de doelman een centimeter naar achteren dacht. Ik ben ook kampioen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#2 Nummer 12
Samen zijn we Feyenoord. Nergens ter wereld zo’n hondstrouwe aanhang als het Legioen. Een volksclub met voetballers die weten wie wij zijn. Trouw in voor-en tegenspoed. Bij elkaar in vreugde en verdriet. Wij zijn overal, in de hele wereld: familieleden van Feyenoord. Wij zijn er altijd. Wij hebben een rauw randje, maar wij laten niemand alleen lopen. Feyenoord, meer dan een club.

#3 Spelers
Gewone jongens die er voor elkaar zijn. Geen gekke dingen, geen gekke uitspraken. Nou ja, behalve de linkerspits dan. Die is een beetje afwijkend, zoals alle linkerspitsen. Gewone mannen die doen wat ze moeten doen: voetballen en genieten. En verder gewoon, zoals jij en ik. Vol emotie als het lukt: Gio in tranen. Dirk die naar Tonny rent na het doelpunt in minuut 1: gevoel delen. Een groot mens die daaraan denkt op zo’n moment. We denken ook aan ome Fred Blankemeijer en Coen Moulijn. Erbij, voor altijd.

 

Afbeeldingen: collectie Taco ten Dam

Reacties

Fantastisch!!

7 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.