Blog

De Dag van Het Eurovisie Songfestival

Komende week is het weer zover! Het jaarlijkse over-de-top-muziek-spektakel waar alle Europeanen, en wat Australiërs, elk jaar op zitten te wachten. Het Eurovision songfestival 2017 begint op 9 mei om 20:00 uur en eindigt op zaterdag 13 mei met een grand finale. Maar welke landen zijn veelbelovend en moeten we nu écht in de gaten houden? Student en Eurovision enthousiasteling Rob Saathoff vertelt over zijn potentiële winnaars.

Zweden
Dat een man het grote spektakel gaat winnen weet ik voor 90% zeker, maar of de winnaar Robin Bengtsson uit Zweden wordt? Wie zal het zeggen. Deze veel te knappe vent, met dansmoves op een loopband en tekst in zijn nummer als ‘freaking beautiful’ maakt zeker kans. Al twijfel ik enorm aan het grote Justin Timberlake gehalte van het nummer.

Italië
Geen sexy, knappe Zweed met goede achtergronddansers, maar Francesco Gabbani. Een charismatische, kleine Italiaan met een rauw-warme stem en een aap die op de achtergrond meedanst. In eerste instantie krap je je al nee-schuddend achter je oren, maar al snel klinkt het als een lekker nummer. Het is een up-tempo lied met een mooie betekenis. Daarnaast is het dansje die tijdens het refrein wordt gedaan erg aanstekelijk. Zeker een enorme kanshebber!

Servië
Los van het feit dat ik denk dat een mannelijke artiest gaat winnen, zijn er zeker erg sterke vrouwelijke kandidaten. Eén ervan die opviel was Tijana Bogicevic van Servië. Natuurlijk een mooie dame, maar vooral (ja echt) een goed nummer. Dit zou gemakkelijk op de radio gedraaid kunnen worden. Een lekker ritme en toffe zang. Ik ben benieuwd of het live ook gaat lukken.. Als het lukt heeft ze mijn douze points binnen!

Nederland
Dat de dames van OG3NE gaan opvallen tussen al de rare en gekke optredens is niet te ontkennen. Drie mooie dames die er goed gestyled uitzien en ook nog eens bijzonder kunnen zingen, is niet iets wat onopgemerkt blijft. Ze worden niet als potentiële winnaars gezien, omdat de buitenwereld niet verwacht dat ze live zo goed zijn. Maar hier in Nederland weten wij wel beter! Zet hem op OG3NE!

Gevaarlijke outsiders
Gelukkig zitten er dit jaar weer heerlijke over-de-top-nummers bij. Jodelende zangeressen, een zanger met een paardenstaart tot op de grond, een veel te enthousiaste saxofonist en ga zo maar door. Gelukkig zitten er ook landen tussen die onderschat worden maar enorm kunnen verrassen. Let bijvoorbeeld op de Belgen die met een tof,  mysterieus nummer komen. Als je je ogen sluit. Ook Australië, dat officieel niet lid is van Europa natuurlijk, komt met een nummer dat zeker weten in de top 10 eindigt.

Heb ik je nu nog steeds niet kunnen overtuigen om je avondje Netflix in te ruilen voor de 62ste editie van deze Europese muziekwedstrijd!? Bekijk dan onderstaande video met de 14 belachelijkste redenen om dit jaar toch te gaan kijken:

Hoe dan ook, ik heb er weer veel zin in en ik hoop jullie ook! Neem het vooral niet te serieus allemaal en kijk af en toe ook eens op Twitter voor hilarische commentaren. Veel plezier in ieder geval!

Reacties

Ontzettend leuk! Ik heb er zin in! PS. Portugal ook echt een kans hebber hoor!

7 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.