Blog

Big Five – throwback nummers

We waren druk bezig met een project, toen mijn vriendin dé perfecte playlist vond met allemaal ‘oude’ nummers. Van die foute hits die me weer even terugbrachten naar de periode van Blackberry’s, Uggs en iPod’s. Dit eindigde uiteindelijk in een gesprek over onze favoriete nummers toen we nog ‘jong’ waren. Lees: alle muziek die wij leuk vonden tot aan het moment dat we met de opleiding begonnen. Van K3 tot Fouradi en van Ali B tot Mr. Worldwide. Daarom blikken we vandaag in The Big Five terug met de lekkerste throwback nummers.

Door: Kim Hoefnagel

Rampeneren – Ali B, Party Squad & Yes-R
Als we het over iconische nummers hebben, dan staat rampeneren voor mij toch echt bovenaan. Ik was pas 9 toen dit nummer uitkwam en inmiddels schaam ik me wel een beetje voor de teksten die ik toen onwijs hard mee zong. Oops? Ik kan me nog herinneren dat we met de hele klas op weg waren naar de opnames van ZipZoo Worldwide, en dat dit nummer gedraaid werd in de bus. Als we toen eens wisten wat we zongen…

“Want het het is Ali (WAT) Ali (WAT) met Yes-r (WAT) met Yes-r en Partysquad en Partysquad en Partysquad (Partysquad).”

Hey Schatje – Yes-R
Dit nummer is inmiddels 12 jaar oud. Ik weet het, ik had ook even een momentje nodig om dit feit te verwerken. En ja, Yes-R staat twee keer in deze lijst. Ik was het bestaan van dit nummer alweer compleet vergeten, totdat het dus laatst ter sprake kwam op school, en sindsdien krijg ik het nummer niet meer uit mijn hoofd. Dus als je me door de gang ziet lopen, dan is de kans onwijs groot dat ik de tekst van dit nummer in mijn hoofd heb zitten. Dat wordt nog wat bij mijn tentamen.

“Hey schatje hey schatje, kom met me mee schatje ik laat je de wereld zien dus kom maar met me mee schatje.”

Ping – Fouradi
Ik zei het aan het begin van mijn blog al even: er was een tijd dat Blackberry’s nog onwijs populair waren onder de jongeren. Vooral het feit dat je alleen met een Blackberry kon pingen zorgde ervoor dat iedereen een Bold of Curve wilde hebben. Het uitdelen van je ping was echt een big deal. En daar speelde de gebroeders Fouradi leuk op in met dit heerlijke catchy nummer. Dat het vreemdgaan verheerlijkt vergeten we. Maar probeer dit nummer maar eens te luisteren zonder mee te willen dansen, mij lukt het in ieder geval niet.

“Schat wat is je ping? Voeg me op je BB en niemand hoeft te weten wie ik ben.
Schat wat is je ping? Het maakt niet uit hoe laat, ping me en dan ben ik daar.”

Vlinders – Brainpower ft Dicecream
Ooit in een ver verleden kwam de film Afblijven, gebaseerd op het boek van Carry Slee, uit. De film heb ik onwijs vaak gezien en dit nummer stond op de soundtrack hiervan. Wat vond ik het een héérlijk nummer. Nog steeds doet het me denken aan een tijd die zoveel simpeler was.  Tijdens mijn stage bij Disney heb ik mee mogen helpen bij een filmpremière, en daar heb ik Brainpower mogen ontmoeten. 12 jaar nadat dit nummer uitkwam stond ik oog in oog met de man himself, en hij noemde me een lieverd. Dat was toch wel een highlightje, als de jongere Kim dít eens kon zien.

“Ik voel vlinders voor jou, ze vliegen rond in mijn buik naar beneden. En je moet weten dat ik van je hou, en door die vibe blijf ik telkens weer zweven want baby baby.”

International Love – Pitbull ft. Chris Brown
Mijn projectgroep kon mijn liefde voor dit nummer van Mr. Worldwide beamen. Het nummer is niet zo oud als de andere nummers, maar moest toch een speciale vermelding krijgen. Als er namelijk één nummer is waar ik heerlijk vrolijk van word, dan is dat toch echt dit hitje van Mr 305. Het is ontzettend vrouwonvriendelijk en seksistisch, maar ik kan me gewoon niet inhouden. Als ik dit nummer hoor moet ik meezingen. Mocht mijn carriere in de communicatie niets worden, dan kan ik altijd nog een Pitbull imitator worden.

I don’t play football But I’ve touched down everywhere (everywhere?) Everywhere!
I don’t play baseball, but I’ve hit a home run everywhere everywhere

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.