Blog

Big Five – dit wist je nog niet over Wil Michels

Enkele weken geleden werden de tweedejaarsstudenten Communicatie getrakteerd op een gastcollege van Wil Michels: een grote meneer in de communicatiewereld die de studenten voorheen alleen van naam kenden. Maar wie is de persoon achter onze studieboeken eigenlijk echt? De tweedejaarsstudenten van dit schooljaar zijn inmiddels een aantal interessante dingen over Michels te weten gekomen. Wij hebben de vijf opmerkelijkste weetjes over hem op een rijtje gezet.

Door Beau Nanninga 

1. Vader van Yara Michels
De familie Michels doet het goed in de communicatiewereld. Wil’s dochter, Yara Michels, kennen we als influencer op YouTube en Instagram en als hoofdredactrice van de LINDA.meiden. Daarnaast is ze ook regelmatig op televisie te zien als presentatrice van Shownieuws. Het succes is Yara niet komen aanwaaien. Ze is een hele tijd geleden begonnen met bloggen en sindsdien heeft ze hard gewerkt om te komen waar ze nu is. Dat haar vader een van de bestverkochte communicatieboekenschrijvers van Nederland is, komt Yara af en toe goed van pas. Wil Michels vertelde tijdens zijn college hoe hij zijn dochter af en toe wat tips meegeeft.

2. Boeddhist
Dit is misschien wel het meest opvallende weetje in de lijst en eentje die men wellicht niet snel verwacht: Wil Michels is aanhanger van het boeddhisme. Dat is best bijzonder, aangezien er maar weinig Nederlanders zijn die deze religie volgen, zo vertelde Michels in het gastcollege.

3. Filmfanaat
Wil Michels laat weten dat hij een echte filmfan is. Als favoriete films noemt hij ‘Pulp Fiction’ en ‘The Big Lebowski’. De leraar is in zijn vrije tijd graag bezig met film, zo deed hij enkele weken geleden nog mee aan een filmcursus. Michels vindt dat de communicatiewereld ook meer gebruik moet maken van video. Bedrijven kunnen op deze manier meegaan met de tijd. Zo kunnen zij film gebruiken voor de uitleg van een product, tipt Michels.

4. Spreker met humor
Tijdens het college had Wil Michels de lachers op zijn hand. De gastspreker heeft de studenten een hoop leerzame theorieën over communicatie bijgebracht, maar hij heeft hen ook geïnspireerd. Dit alles deed hij met een flinke dosis humor. Ook maakte Michels gebruik van anekdotes waarmee hij een persoonlijke twist gaf aan het college. Deze combinatie bleek goed te werken, want het publiek was erg enthousiast en de sfeer zat er goed in.

5. Translander
Wil Michels is een translander. Dat is net zoiets als een transgender, maar dan op het gebied van nationaliteit in plaats van sekse. De communicatiegoeroe is regelmatig in Vlaanderen te vinden en voelt zich eigenlijk een echte Vlaming. Dit terwijl hij toch echt in Nederland geboren is. Zelf geeft Michels aan dat het translander zijn in zijn geval deels een grapje is. Wij vinden het in ieder geval een interessant weetje over de communicatieboekenschrijver.

Reacties

leuk om te lezen beau. de theorie lezen we wel in zijn boek. volgend jaar weer?

6 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.