Blog

#53 Ondertussen – bereik je het meeste met lef

Iedereen heeft doelen. Of dit nu doelen zijn die je voor vandaag hebt gesteld, of doelen waar je heel je leven aan werkt. Er zijn verschillende manieren om je doel te bereiken, maar er is één eigenschap die altijd goed van pas komt: lef. Als je lef hebt, dan bereik je meer. Dit ondervond ik zelf tijdens het vak evenementmanagement. Samen met drie klasgenoten heb ik een compleet evenement neergezet door gewoon de stoute schoenen aan te trekken.

Door: Beau Nanninga

Het evenementengroepje met v.l.n.r.  Deveny, Evi, Beau en Lisa

Deveny, Evi, Lisa en ik hadden een doel: Een reünie evenement organiseren voor stichting Het Babyhuis. Een geschikte locatie,hapjes en drankjes, aankleding, visagisten, kappers en fotografen. Dit is slechts een korte opsomming van wat wij allemaal moesten regelen. Maar de grootste uitdaging heb ik nog niet eens genoemd: Het evenement moest volledig worden georganiseerd zonder budget.

Nee heb je, ja kun je krijgen
We wilden groots uitpakken om een geweldige dag te bezorgen aan de moeders van Het Babyhuis. Maar hoe doe je dat met nul euro? Veel tijd om hierover na te denken hadden we niet, want de datum van ons evenement kwam al in zicht. Eerst moest er een locatie worden geregeld. We hadden er al snel een op het oog. “Mijn broer kent de eigenaar van dat pand” zei Evi meteen, “Zal ik zijn nummer aan hem vragen? Dan kunnen we vandaag nog bellen”. Goed idee, vonden wij. Want nee heb je, en ja kun je krijgen. Die middag belden we de eigenaar van het pand op, en tot onze grote verbazing nodigde deze man ons meteen uit om langs te komen.

Uit een goed hart
De locatie was snel geregeld, doordat wij lef hadden getoond. Met alleen een locatie heb je natuurlijk geen evenement, dus besloten wij om meteen door te pakken. We stapten verschillende winkels en restaurants binnen en vroegen: “Mogen wij uw producten gebruiken voor ons evenement?”. Af en toe was het antwoord ‘nee’, maar vaak liepen we de winkel uit met een tas vol goodies. We merkten dat veel bedrijven bereid zijn om bij te dragen aan een goede daad. Wanneer we vertelden over ons doel, openden deze bedrijven hun deuren voor ons. Zo hebben we inderdaad geen cent hoeven uitgeven aan ons evenement. Alle producten en diensten kwamen uit een goed hart.

Lef helpt je
Deze hele ervaring heeft me geleerd dat je helemaal niet veel middelen nodig hebt om iets voor elkaar te krijgen. Het enige dat je nodig hebt, is een flinke dosis lef. Dat gaat je helpen om jouw doelen te bereiken. Hoe onmogelijk deze soms ook lijken. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar trek de stoute schoenen aan. Net zoals wij dat hebben gedaan. Met lef zal je iedereen om je heen verbazen, maar vooral jezelf. En dat is misschien nog wel het belangrijkste.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.