Blog

#49 Ondertussen – staan we op voor de nacht

We staan op voor de dingen die we belangrijk vinden, de dingen die er in onze ogen toe doen. Dit is natuurlijk iets ontzettend moois, want het verbindt ons met elkaar. Er is nog iets wat voor verbinding tussen mensen zorgt, waarvan iedereen die zich bezighoudt met communicatie het belang kent, en dat is het vertellen van verhalen. In Ondertussen… vertellen we die graag, dus vertel ik jullie waarom wij opstaan voor de nacht.

Door: Mabel Ottink

‘Wat? Club Bar gaat sluiten?’ Vol ongeloof keek ik een vriendin van me aan. ‘Hoezo dat nu weer?’ Na een beetje Googlen leer ik dat de club het blijkbaar toch wel lastig had de laatste tijd, dus sluit ze haar deuren. Ik vond het jammer. Zo enorm veel leuke clubs zitten er in Rotterdam niet en nu kunnen we er weer een van de lijst af schrappen.

Een nieuw concept
Ik doe een beetje onderzoek en kom erachter dat Rotterdam als uitgaansstad niet zoveel meer voorstelt als vroeger. Sterker nog, het aantal nachtclubs is in de afgelopen vijftien jaar bijna gehalveerd. Ik krijg echter weer een beetje hoop wanneer ik hoor dat de oude breinen achter Bar een nieuwe club willen openen in de Ferro-dome bij het Merwe-Vierhavensgebied. Het zou het helemaal moeten worden. De plannen werden gemaakt en er waren al investeringen gedaan. ‘Ibiza aan de Maas’, werd het genoemd. Maar dan trekt de gemeente de stekker eruit.

Het laatste duwtje
Voor organisaties en werkzamen uit de cultuursector was dit de grens. Zij willen het gesprek aan gaan met de gemeente en het uitgaansleven weer in haar oude glorie terugbrengen. Het Manifest Opstaan voor de Nacht komt dan ook tot stand en er wordt een demonstratie georganiseerd voor het stadhuis. Mijn broertje gaat erheen en wanneer hij thuiskomt vertelt hij me enthousiast: ‘Nou, dat was gewoon één groot feestje!’ Of we wat bereiken met zijn allen blijft nog even een vraag, maar in ieder geval zijn we samen…opgestaan voor de nacht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.