Blog

3 R’dammertjes – de leukste vintage winkels

Oh Rotterdam, wat zijn we toch gek op jou. Op je stoere straten, je mooie inwoners en je rauwe randen. Van producten tot plaatsen tot personen: iedereen heeft zo zijn eigen lievelingen als het om Rotterdam gaat. In deze rubriek geeft de schrijver (een student, docent of jij!) zijn drie favoriete Rotterdammertjes. Wat vind jij?

Door: tweedejaars communicatiestudente Hannah Koene

Vintage, een chic woord voor tweedehands, dat meestal wordt gebruikt voor haute couture-kledingstukken van een aantal jaren geleden. Ook ik ben de laatste tijd steeds meer fan aan het worden van vintage. Kleding van goede kwaliteit, maar vooral, kleding die niemand heeft. Ik dacht altijd dat ik hiervoor naar Amsterdam moest, maar ook in Rotterdam kun je prima stukken scoren!

Vooral de Nieuwe Binnenweg staat er bekend om. Daar zijn niet alleen kleding-, maar ook veel vintage meubelzaken te vinden. Ik ging op stap om de 3 leukste en hipste vintage(kleding)winkels te ontdekken!

1. Sweet Rebels
Sweet Rebels zit aan de Schiedamse Vest 89B, wat grenst aan de Witte de Withstraat. Deze shop is mijn favoriet. Toen ik afgelopen zomer op een festival was, kwam ik in gesprek met de eigenaar van deze winkel. Ik ben kort daarna eens een kijkje gaan nemen en ik begreep meteen zijn enthousiasme toen ik binnenstapte. Ik was direct verkocht. De naam van de winkel klinkt tegenstrijdig. En dat is het ook. Het ziet er namelijk uit als een klein schattig winkeltje, maar qua kleding is het best heel stoer en rebels wat ze verkopen. Van hele eigentijdse items, tot op eighties geïnspireerde items.

2. Dearhunter Vintage
Dearhunter zit aan de Eendrachtsweg, wat vanaf de Witte de Withstraat op loopafstand is. Op het eerste gezicht vond ik deze winkel een hele moderne uitstraling hebben. Lichte kleuren en veel daglicht. Het is ook best een grote ruimte. Dearhunter verkoopt zowel mannen- als vrouwenkleding voor een betaalbare prijs. Dit viel me ook op. Normaal betaal je stiekem best wat geld voor een vintage item. Er is een ruime keuze uit kleding, schoenen, tassen en accessoires. Ook deze hoort naar mijn idee zeker thuis in de top 3!

3. Sister Moon
Tot slot kon een uitstapje naar de Nieuwe Binnenweg natuurlijk niet ontbreken. Hier kwam ik Sister Moon tegen. Dit had wel écht de uitstraling van hoe een vintage winkel er naar mijn idee uit zou moeten zien. Sister Moon verkoopt betaalbare kleding voor mannen en vrouwen, schoenen, tassen en accessoires. Behalve vintage is hier ook nieuwe kleding te koop!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.