Blog

De 3 R’dammertjes van.. Jessica

Oh Rotterdam, wat zijn we toch gek op jou. Op je stoere straten, je mooie inwoners en je rauwe randen. Van producten tot plaatsen tot personen: iedereen heeft zo zijn eigen lievelingen als het om Rotterdam gaat. In deze rubriek geeft de schrijver (een student, docent of jij!) zijn drie favoriete Rotterdammertjes. Wat vind jij?

Door: Jessica Hasnoe, eerstejaars studente Communicatie 

Rotterdam. Het is een diverse stad met verschillende keukens, culturen en waar veel te beleven valt. Als Hagenees wilde ik altijd al weg uit Den Haag, ik was het zat. Altijd dezelfde mensen en dezelfde plekken. Mijn keuze om in Rotterdam te gaan studeren was dan ook snel gemaakt. Tevreden met mijn keuze begon ik aan mijn studie, maar veel meer dan het centrum kende ik eigenlijk niet. Ik wilde de stad een beetje verkennen, nieuwe dingen proberen en letterlijk de diversiteit proeven. Because we all love food right?! Zo kwam ik uit bij een aantal verschillende plekken in Rotterdam, waar ik kan genieten, tot rust kan komen en lekker kan eten. Met dat gezegd te hebben: mijn drie Rotterdammertjes hebben te maken met leuke ontmoetingsplekken, waar je lekker kunt eten en waar je een mooi uitzicht hebt.

warung-mini-rotterdam-saoto#1 Warung mini Rotterdam (Witte de Withstraat 47)
Als kind van een Surinaamse moeder ga je toch altijd op zoek naar een plek waar je lekker Surinaams kunt eten. Men zegt wel eens dat niemand kan tippen aan het eten van je moeder, maar de saoto soep van de Warung mini komt aardig in de buurt. Inmiddels heb ik ook al wat klasgenoten weten over te halen om het een keer te proberen. Zij waren meteen verkocht en misschien een beetje gemeen van mij, maar op wat aandringen vanuit mijn kant hebben zij zelfs kennis gemaakt met Surinaamse pepers. Alhoewel sommigen daar direct spijt van hadden…

webacc#2 Helai (Piet Smitkade 160)
Als het om eten gaat ben ik best kritisch. Ik eet echt niet overal en zeker niet alles. Maar dit nieuwe restaurant is gewoon wauw! Het is het eerste Afghaanse restaurant in Rotterdam, maar een plek voor iedereen. Het interieur is geweldig mooi en je waant jezelf echt in het Midden-Oosten. Ik ben er super enthousiast over en wil je echt een keertje wat anders proberen, dan is dit zeker een aanrader. Een tip*: ga voor de rijsttafel met aanvullend de kipspies, je krijgt dan allerlei lekkere bijgerechten en je hebt van alles wat kunnen proeven.

#3 NHow BAR (Wilhelminakade 137)
webacc (2)
Last but not least, NHow Bar. Nee, dit is niet zomaar weer een restaurant of een koffiebar. In 2014 is het verkozen tot beste hotelbar van Rotterdam en niet zonder reden. Het bijzondere aan de NHow Bar is het dakterras op de zevende etage en het mooie uitzicht over de skyline van Rotterdam. Een echte hotspot. Het is een plek om achterover te gaan liggen en te genieten van een lekker drankje samen met leuke mensen. En niet te vergeten, in de zomer is het een ideale plek om wat vitamine D te bemachtigen.

Reacties

Dank voor je reactie, Marjo. We passen het direct aan.

8 jaar geleden geplaatst

Het gaat natuurlijk om het eten maar ik zag dat het adres van restaurant Helai niet correct staat. Het moet zijn Piet Smit kade 160. Dit even terzijde

8 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.