Blog

Smart Words – How to be an explorer of the world?

Het boek “How to be an explorer of the world?” is dan geen recent verschenen exemplaar, maar hey… deze wil ik jullie écht niet onthouden! Tijdens een intensieve opruimsessie kwam ik dit pareltje weer tegen. De kaft was hartstikke stoffig en het boek had zichtbaar geleden, maar dit was nou juist de bedoeling. Ik hoor je al denken: “Hoe is dit ooit de bedoeling van een boek?” Ik zal het je allemaal uitleggen.

Door: Merel Keulen

In tijden van corona – nu al verkozen tot woord van het jaar – is het boek ‘How to be an explorer of the world’ het perfecte boek om in huis te halen. Tegenwoordig heeft iedereen het druk en raken we elke dag overdonderd door ontelbaar veel prikkels. De wereld om ons heen waarderen? Daar hebben we helemaal geen tijd meer voor….
Of toch wel? In dit boek word je gedwongen om routines opzij te zetten en op een creatieve manier een nieuwe visie op de wereld te ontwikkelen. Je missie is om de wereld te observeren en documenteren alsof je deze voor het eerst ziet. Je verzamelt objecten, maakt aantekeningen en merkt patronen op. Daarom wordt het boek ook wel een draagbaar museum genoemd.

Doe-boek
In de inleiding legt schrijfster Keri Smith uit dat je een veranderproces zult gaan doormaken. Hierna volgen er hulpmiddelen, opdrachten, werkwijzen en geheugensteuntjes om een echte explorer of the world worden. Als tips raadt Smith je hierbij aan om altijd een schrift en een pen bij je te hebben en om alleen te werk gaan. Je gaat in het boek o.a. mensen monitoren, zwerfafval verzamelen om vervolgens in het boek te plakken, stenen zoeken en de verschillen hiertussen documenteren. En wat dacht je van blind observeren en gezichten ontdekken in objecten. Hierbij gebruik je je verbeelding en leer je op een andere manier naar de wereld te kijken.

Keri Smith
Keri Smith schreef meerdere boeken over creativiteit. Al haar boeken hebben één ding gemeen: ze zijn nog niet af. Je moet zelf actief aan de slag gaan om het boek ‘af te maken’. Pas dan kan je de kern van het verhaal te begrijpen en jezelf ontwikkelen.

Dus, beginnende ontdekkingsreiziger….. Durf jij een nieuwe en leerzame wereld in te duiken? Bestel het boek dan hier en let the journey begin!


Heb jij een tip voor een interessante blog, vlog, blog of tv-serie of boek? Leuk wanneer je dat in deze rubriek zou willen delen. We nodigen je van harte uit! Om elkaar te inspireren.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.