Blog

Meet Alexa…in 99 woorden

99 woorden. Yep, dat is slechts een alinea. In deze rubriek dagen wij communicatieprofessionals uit om in exact 99 woorden de kern van een (technologische) innovatie toe te lichten. Het liefst met een eigen visie erbij. De kracht zit ‘m immers in de eenvoud. 

Hey Alexa, when will you take over the world?

Als communicatieprofessional verbaast het me telkens weer hoe weinig vakgenoten techreus Amazon in de gaten houden. We prijzen Coolblue en soms Albert Heijn – maar Amazon? Nee, die deden iets met boeken toch? Amazon is bezig met een revolutie in zowel on- als offline retail. Ze openen een supermarkt zonder personeel en “Hey Alexa, bestel ’ns wat wc-papier”. De Alexa is een hockeypuck-vorming apparaat, connected en verovert nu de VS, Engeland en Duitsland. Ze was de ster deze CES. Zou de gevestigde orde van zowel retailers als de verschillende vakidioten er klaar voor zijn? Weet jij eigenlijk wat er speelt?

Nick Kiran is alumnus opleiding Communicatie, start in 2017 aan een master in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Digitale nomaad, host een podcast over innovatie, creatief & (digitale) communicatie consultant @ HollandSpoor.

Heb jij een interessante innovatie waar je blij van wordt en vind je het tof je visie daarover te delen? Schroom dan niet en mail naar info@smartconnecting.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.