Blog

Edutopper #21 – Start-ups krijgen smoel

In deze rubriek delen we de prestaties van studenten waar we extra blij van worden. Prestaties op het snijvlak van onderwijs, communicatie en Rotterdam. Deze keer werden we extra blij van de vijftien short films die we vertoonden op het Long Short Start-up 010 Film Festival 2017. Het WÁT?! Lees maar.

Door: Ron van den Berg, docent Communicatie

Even inleiden
Misschien weet je het nog. Vorig jaar hadden we het Long Short Hotch Potch Film Festival 2016. Vijftien studententeams van de Minor PR: Creating Stories maakten short films (maximaal drie minuten) voor opdrachtgever Hotspot Hutspot. Tijdens het filmfestival vertoonden we ze. Nou… dat was een succes. En succes smaakt naar meer.

De vraag
Dus dit jaar deden maar liefst vijf Rotterdamse merken een beroep op de minor-studenten: maak een short film over ons merk, bedrijf, product. Vertel ons verhaal. Vertel het verhaal van de flexibele audiosystems van KIEN, de wollen warmhouders van Granny’s Finest, de innovatieve bouwcreaties van Architectuur Maken, de circulaire experimenten van BlueCity en de huurbare studio’s met wow-factor van Let’s Meet At My Place.

De oplossing
Van september tot en met december 2017 produceerden de studenten hun short film. Zo narratief mogelijk, rijk aan gevoel, een duik in het verhaal van het merk en de hoofdpersonen achter het merk. De vijftien films vertoonden we op 20 december in bioscoopzaal 6 van LantarenVenster voor een publiek van opdrachtgevers, docenten, hoofdrolspelers en studenten tijdens het Long Short Start-up 010 Film Festival 2017. De magie van de jonge Rotterdamse bedrijven werd voelbaar. Vakwerk dus.

Ook ervaren?
Drie films wonnen een  publieksjuryprijs en werden aangewezen als films met veel impact:

 

1. STREEP PR – Architectuur Maken

Meer over STREEP PR

 

2. BRIDGE PR – Let’s Meet At My Place

 

Meer over BRIDGE PR

 

3. GIRL PwR – Granny’s Finest

Meer over GIRL PwR

 

Alle vijftien films zien? Binnenkort op de online kanalen!


Kijk voor meer over de Minor PR Creating Stories op: minorpr.com. En volg ze op Instagram.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.