Blog

Uitgelicht – een roadshow vol verhalen

Een roadshow, maar dan gewoon op locatie. De Wijnhaven 107 wel te verstaan. Op de derde donderdag van september kwamen Jessy van der Vlist (Sticky Chapters), Tiesha Wirosono (Made for Stories) en Lieke van der Plas (lefmedia) op bezoek bij de minor PR Creating Stories.

Waarom deze drie zul je misschien denken? Nu, daar hadden we een reden voor. We vatten even samen:

  • Alle drie volgden ze minor- of communicatiecolleges op de Wijnhaven 107;
  • Alle drie zijn ze vorig jaar zijn afgestudeerd;
  • Alle drie krap een jaar eigenaar van een eigen zaak;
  • Alle drie maken ze verhalen.

Reden genoeg om hier eens meer van te weten. Wat kunnen we leren van de kersverse ondernemers? We vatten het samen…. in hashtags

Sticky chapters
Visuele verhalen. Daar draait het om in het bedrijf van Jessy van de Vlist. Hij smult ervan. En wij van zijn adviezen. Mocht je van plan zijn om je eigen bedrijf te starten. Leg je ideeën even langs zijn meetlat:
#durftekiezen met de focus op #datwatjeenergiegeeft. Oke, hier en daar vraagt dat wel een #f*ckitmentaliteit. Maar dat moet dan maar. Zorg wel #echteinteressevoordeklant en #druftevragen. De klant weet namelijk lang niet altijd goed wat ie wil. En ja, geloof in #dekrachtvanverhalen waarbij je #denktinhoofdstukken. Je hoeft niet alles in een keer te vertellen.

Made for stories
Tiesha is contentcreator. Geinspireerd door haar afstudeeropdracht waagde ze de sprong in het diepe. En hoe! Vanuit die ervaring geeft ze je graag het volgende mee.
Zie je afstudeerperiode als #springplanknaarjecarriere. Denk in kansen en niet in bedreigingen. Oftewel #letsdothis. Niets is belangrijker dan gewoon te beginnen. Het gaat om #jemindset. En dat betekent ook #loslaten. Niet alles hoeft namelijk per direct #perfecttezijn. Enne… vergeet tijdens je studie niet te #netwerken dan #werkjeaanjezichtbaarheid. Het #opbouwenvanjeportfolio begint al tijdens je studie. En tot slot, wil je ook voor jezelf beginnen. Tiesha had een fraai #mijnstappenplan

Tiesha’s stappenplan:

  1. Inschrijven bij de KvK
  2. Zakelijke bankrekening openen
  3. Abonnement afsluiten voor een boekhoudprogramma
  4. Zakelijk e-mailadres aanmaken
  5. Instagram-account aanmaken
  6. Diensten en tarieven bepalen

Lefmedia
#nietlullen #maarvloggen, daar draait het om bij Lieke van der Plas. De eerste ervaringen deed ze op tijdens haar stage bij #koffietijd, waar ze ook goede zaken deed op het gebied van #netwerken. Daarna afgestudeerd bij de #euromast. Ontwikkelde hier een #contentstrategie en begon een #vlog. Ze voelde na enige tijd #hetgatindemarkt aan en #haktedeknoopdoor. Tijd om zelfstandig aan de bak te gaan, als #zakelijkvlogger #meteenflinkedosisenthousiasme, Wat zij je wil meegeven? #zoekjepassieop en #gaervoor!

En de boodschap kwam over. Op 3 oktober ging een van de studenten van de minor de uitdaging aan. De fles champagne kon open. Zie daar, de inschrijving bij de KvK was een feit!

Reacties

Jaaaa, dat vonden wij ook superleuk! Duidelijk geïnspireerd door jullie verhaal!

6 jaar geleden geplaatst

Wat leuk om te lezen dat een van de studenten zich heeft ingeschreven bij de KvK! :-)

6 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.