Blog

Uitgelicht – de stageoriëntatieweek

Volgende week is het de stageoriëntatieweek. Alle tweedejaars gaan op bezoek bij de derdejaars die op dit moment stagelopen. Een mooi moment om eens wat meer over die stage in het derde jaar te weten te komen. Daarom sprak Noa Appel met Jip Plokker. Over het belang van een goede stage en de stress die het misschien ook wel geeft.

Door: Noa Appel

In het derde jaar is het zo ver…. Het is tijd om stage te lopen! In het tweede jaar heb je je al georiënteerd over de soort stage die je wilt lopen, maar nu is het echt tijd om eraan te beginnen. Vijf dagen in de week op een onbekende plek met mensen die je niet kent, en dan maar hopen dat je het naar je zin hebt! Spannend.. Derdejaarsstudent Jip Plokker vertelt hoe zij haar stage beleeft.

Stage kiezen
“Een stage kiezen is wat lastiger. Er is een groot aanbod dus er is veel keuze. Dit maakt het wel makkelijk om een stage te vinden. Ik heb gekozen voor Landal GreenParks als stage. Waarom? Ik kende het bedrijf al. Ik ben op de site gaan zoeken en heb wat research gedaan om meer over Landal GreenParks te weten te komen. Ik vond online een leuke vacature voor de Marketing & Sales afdeling. Niet veel later ben ik op gesprek gegaan. Niet alleen bij Landal, maar ook bij andere bedrijven, zodat uiteindelijk kon kiezen wat mij het leukst leek. Het gesprek bij Landal was het leukst. Ik had gelijk het beste gevoel bij Landal, omdat de taken afwisselend en interessant klonken. Ook sprak het bedrijf me erg aan, de branche en de sfeer in het pand.”

Spannend
“Ik vond het wel heel spannend om te beginnen aan mijn stage. Je bent ineens 5 dagen in de week in een andere omgeving met mensen die je niet kent en dat is toch wel even wennen. Je weet van tevoren ook niet wat je kunt verwachten, omdat alles nieuw is. Ook vond ik het spannend dat ik niet wist hoe de mensen zouden zijn, en hoe ze met mij zouden omgaan. Ik ben blij dat ik daarin ook geluk heb met mijn stage plaats en dat iedereen me altijd wil helpen en paraat staat.”

De stage na een aantal weken
“Het bevalt goed. Aan het begin is het best even omschakelen en wennen. Ik kwam redelijk snel in het ritme en vind het leuk dat ik super veel leer. Ik wist niet heel goed wat ik moest verwachten, maar tot nu toe vind ik het leuker dan ik van tevoren had bedacht. Aan het begin is het best zwaar. Je maakt lange dagen en krijgt veel informatie. Daarna wordt het normaal en kom je in het ritme. Ik word wel genoeg uitgedaagd, aan het begin is het nieuw dus heb je best wat uitdaging. Verder kan ik zelf aangeven waar ik mezelf in wil ontwikkelen, zodat er op die vlakken meer uitdaging komt.”

Gouden tip voor het kiezen van een stage
Niet te veel stressen bij een keuze maken, er zijn genoeg vacatures dus er zit sowieso iets tussen wat bij je past! Kijk vooral hoe goed je je voelt bij het bedrijf en kijk na het gesprekje of het je wat lijkt. Een beetje zenuwen is ook helemaal niet erg, dat heeft iedereen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.