Blog

Uitgelicht – cluedo tijdens de introductieweek

De start van het nieuwe schooljaar is altijd weer spannend. Voor ons als docenten begint het altijd met vergaderingen en het voorbereiden van vakken en de bijbehorende lessen, wat behoorlijk wat stress met zich mee kan brengen. Wij zijn de zomervakantie vaak weer snel vergeten. Daartegenover staan de nieuwe eerstejaarsstudenten, die waarschijnlijk de hele zomervakantie al uitkijken naar de start van een nieuwe studie. En die nieuwe studie start uiteraard met de introductieweek.

Cluedo
Dit jaar waren er een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan de introductieweek. Eén daarvan was de moord op onze docent van het jaar, Leon Goor. Hij was op gruwelijke wijze vermoord door een van zijn collega’s. Maar wie de dader was, dat was natuurlijk de vraag. De eerstejaars studenten gingen op pad om op diverse plaatsen in school te praten met de verdachten en leerden zo direct de school kennen. Want de ene verdachte zat aan de koffie in the Greenhouse, de ander bij de ICT-balie en weer een ander was te vinden in de collegezaal van Wijnhaven 61. Was het Milou de kroegtijger, zweverige Lenny of toch einzelgänger Daan?

Bedacht door studenten
Een leuk detail over het ontstaan van dit onderdeel van de introductieweek is dat het idee is bedacht door een aantal huidige derdejaars studenten. Vorig jaar hebben zij tijdens Projectweek A namelijk ideeën aangedragen voor een nieuwe introductieweek. Zo zie je maar, wij doen echt wel wat met jullie input!

Wie heeft het gedaan?
Uiteraard gaan we hier de dader niet ontmaskeren, maar het zou zomaar kunnen zijn dat je nog les van hem of haar hebt dit jaar. En we willen natuurlijk ook volgend jaar de nieuwe eerstejaars studenten uitdagen op zoek te gaan naar de dader. Want een succes, dat was het zeker! Onze docenten hebben een andere kant van zichzelf laten zien, en dat daar acteertalent tussen zit, dat moge duidelijk zijn. Want die tranen, die waren echt!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.