Blog

The Big Five – Learnings from The Backpacker Intern

Op Instagram zie je ze regelmatig voorbij komen. Van die mooie mensen die leven op nog veel mooiere locaties. Elke week lijken ze weer ergens anders te werken. En groot gelijk hebben ze. We leven immers op een prachtige planeet, waarom zou je dan op één plek blijven? Mark van der Heijden voelde dit als geen ander aan en startte als The backpacker Intern. In ruil voor eten en een plek om te slapen, bood Mark zijn diensten en kennis als copywriter en marketeer aan.  Zo is hij de afgelopen anderhalf jaar de wereld over gereisd. En wat een ervaringen. Hij bezocht alle zeven continenten en werkte voor wel 32 bedrijven verspreid over 27  verschillende landen. Als aftrap van de International Week (jaar 2) gaf hij een gastcollege over dit fantastische avontuur. En daar trok Isabella Pronk de volgende vijf learnings uit.

Door: Isabella Pronk 

 #1 Think big, start small
De hele wereld over reizen klinkt als een hele grote droom, die niet al te realistisch overkomt. Maar als je iets echt graag wilt, is het belangrijkste wat je moet doen: starten. Mark heeft een stuk karton gepakt en heeft daar #TheBackpackerIntern op geschreven. Daar heeft hij een post van gemaakt op Facebook. Hier heeft hij uiteindelijk wel 750 reacties op gehad van bedrijven over de hele wereld. Dus droom groots en begin klein.

 #2 Never let fear be your driver
Alle onbekende dingen zijn een beetje eng, omdat je niet weet wat je kunt verwachten. Maar laat dat je niet stoppen. Wie weet is het een fantastische kans. Die wil je niet mislopen toch? Gedurende zijn reis heeft Mark ook moeten liften. Dat is best eng natuurlijk, zeker in een vreemd land. Maar op die manier kun je de meest interessante mensen ontmoeten, met hele bijzondere verhalen. Dat is nooit weg. Laat angst je daarom niet leiden.

 #3 Give less of a damn
Het leven zit vol met tegenslagen, die zijn er nou eenmaal een onderdeel van. Het is normaal om hier even over te balen, maar blijf niet bij de pakken neerzitten. Ga na of het echt belangrijk is. Meestal is de situatie in een week of maand weer anders. Op een gegeven moment was Mark in Slowakije te gast bij een Slowaakse versie van Koffietijd, met als doel om nieuwe banen aangeboden te krijgen. Het programma werd landelijk uitgezonden, maar hij kreeg geen enkele reactie. Dat was natuurlijk balen, maar het heeft hem niet gestopt om verder te komen in zijn reis.

 #4 Do good, feel great
Wie goed doet, goed ontmoet. Iets goeds doen voor een ander, dat zal altijd op prijs gesteld worden. Als je iets voor een ander kan betekenen, zal het je een geweldig gevoel geven. Zo kwam Mark op een gegeven moment terecht in de Braziliaanse achterstandswijken. Hier zijn veel drugs- en geweldproblemen. Hij raakte betrokken bij een project dat jongeren daar hielp terug te komen op het rechte pad. Alleen de glimlach op de gezichtjes van de kinderen als ze aan het voetballen waren, gaf Mark al een overweldigend gevoel.

 #5 Go beyond your limits
Zelf had Mark nooit gedacht dat zijn droom om de wereld over te reizen op deze manier uit zou komen. Maar als je iets echt graag wilt en bereid bent om hiervoor te werken, dan kun je alles bereiken. In Antarctica kreeg hij de kans om in een soort ijs-graf te slapen. Hij wist dat – als hij het niet deed – er spijt van zou krijgen. Het was uiteraard IJSkoud, maar een super bijzondere ervaring. Zonder je grenzen te verleggen weet je nooit waar je allemaal toe in staat bent.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.