Blog

Stage in Beeld: Disney

Het vinden van de juiste stage is ontzettend belangrijk, je loopt immers 5 maanden lang elke werkdag op je stageplek rond. Maar hoe vind je de perfecte stage? Waar moet je rekening mee houden? En hoe ervaren studenten hun stage nou eigenlijk? Dat zijn vragen die vast wel eens door je hoofd zijn gegaan. Gelukkig zijn vele studenten je voorgegaan en hebben zij bergen ervaring.  We gingen in gesprek met Kimberly Hoefnagel. Haar stage is alweer een jaartje geleden, maar de tijd die ze bij Disney doorbracht zal ze niet snel vergeten.

Wie ben je?
Ik ben Kimberley Hoefnagel, 23 jaar en ik zit in mijn vierde jaar van de opleiding. Ik doe momenteel de minor Sport & Entertainment Marketing aan de Hogeschool Utrecht en ik ben druk op zoek naar een afstudeeropdracht voor in februari!

Waar heb je stage gelopen?
Ik heb stage gelopen bij Disney, op de afdeling Disney Channels Marketing.

Hoe is jouw zoektocht naar een stage verlopen?
Ik ben eigenlijk begonnen op Google en daarmee kwam ik op wat leuke vacatures en heb ik wat sollicitaties uitgestuurd. Al vrij snel mocht ik op gesprek komen bij een bedrijf. Dat bedrijf zelf was erg leuk, maar ik voelde niet echt de juiste klik. Je kan je dus wel voorstellen dat ik er niet heel erg mee zat dat ik het nét niet geworden was. Ik heb toen nog wat andere websites afgezocht en kwam uiteindelijk op mediastages terecht. Ik heb via dit uitzendbureau op een aantal vacatures gesolliciteerd en mocht bij twee bedrijven op gesprek komen. Beide bedrijven hebben mij vervolgens een stage aangeboden, maar de keuze voor Disney was natuurlijk snel gemaakt.

Waar moet je op letten bij het zoeken van een stage?
Sowieso is het ontzettend belangrijk om een stage te zoeken die echt bij jou past. Dus zorg dat je weet wat voor jou belangrijk is. Ga op zoek naar een bedrijf waar je interesse in hebt en waar je werkzaamheden kunt doen die je ook daadwerkelijk leuk vindt om te doen. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede klik hebt met je begeleider, je moet immers 5 maanden lang nauw met elkaar samen werken. Let bij het solliciteren ook op de locatie van een bedrijf. Afhankelijk van je eigen wensen kan dit een belangrijke factor zijn.

Hoe heb je je stageperiode ervaren?
Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en ik heb heel veel geleerd. Hele dagen op kantoor zitten is natuurlijk iets heel anders dan halve dagen in de les zitten, maar juist dat vond ik zo fijn. Je kan ook eindelijk al je opgedane kennis in de praktijk gebruiken, iets wat ik zelf ontzettend leuk vond. Je ziet dan pas echt waar je het voor doet. Omdat ik elke dag op en neer ging vanuit Rotterdam naar Hoofddorp, maakte ik redelijk lange dagen. Ik vertrok elke ochtend om 07:00 en kwam meestal rond 19:30 pas weer thuis. Hier heb ik natuurlijk wel zelf voor gekozen. Het werd gelukkig al snel routine.

Heb je nog tips voor studenten die op zoek zijn naar een stage?
Gebruik je netwerk! LinkedIn is een ontzettend nuttige tool wanneer je op zoek bent naar een baan of stage. Wie weet hebben je klasgenoten wel nuttige connecties bij het bedrijf waar jij graag wil werken. Maak gebruik van websites zoals Stageplaza. Zorg dat je CV up to date is en dat je deze aanpast aan de vacature waarop je solliciteert!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.