Blog

Southampton, stad van…

Studeren of stage lopen in het buitenland. Veel studenten lijkt het leuk om dit te gaan doen. Toch zet uiteindelijk maar een klein groepje de stap en vertrekt daadwerkelijk voor een aantal maanden naar het buitenland. Noortje Dupont is er 1 van, zij is zich momenteel aan het voorbereiden op haar studie in het buitenland. In een reeks van columns neemt ze ons mee in haar voorbereidingen hierop. Vandaag starten we met deel 1.

Door Noortje Dupont

De wereld kent 196 verschillende landen die samen een oppervlakte hebben van 145 miljoen vierkante kilometer. Nederland is één van die landen en maakt zo’n 42.000 vierkante kilometer van dat gehele aardoppervlak uit. Dat is nog niet eens een half procent. Wat gebeurt er op de rest van de wereld? Erachter komen wat er in al die 195 andere landen gebeurt is niet mogelijk, dat realiseer ik me heel goed. Toch intrigeert het mij hoe de mensen daar denken, wat ze belangrijk vinden en hoe ze met elkaar omgaan. Ooit was mijn ambitie om mijn volledige studie in het buitenland te volgen. Door een samenloop van omstandigheden ging dit uiteindelijk niet door, maar de droom is altijd blijven knagen. En hier komt mijn kans!

De stad van…
September 2019 begin ik aan mijn minor en die ga ik doen in *tromgeroffel* Southampton! De stad van… Ja, van wat eigenlijk? Anders dan veel jaargenoten die ook hun minor in het buitenland gaan doen, heb ik niet gekozen op basis van de locatie. Als communicatiestudent zijn veel minors die je in het buitenland kan doen gericht op marketing en business. Laat dat nou net niet mijn grootste interessegebied zijn. Ik wilde niet het risico lopen op locatie te kiezen om dan vervolgens opgescheept te zitten met allerlei marketinggerelateerde vakken.

Selectieproces
De Hogeschool heeft een lijst met alle universiteiten en instituten in het buitenland waar ze een partnerschap heeft. De eerste schifting in het selectieproces is het afstrepen van alle universiteiten die geen partneruniversiteit zijn van CMI. Geloof me, dan blijven er nog een hele hoop over. Na dat moment was Google mijn grote vriend. Ik heb de universiteitswebsites opgezocht om te kijken wat voor vakken er (voor internationale studenten) aangeboden worden. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk was mijn top 3 gemaakt: Southampton, Nantes en Gent. Gent?! Ja, Gent.

Een paar weken geleden besloot ik voor het slapen gaan nog even in mijn mail te kijken. Daar was ‘ie, het mailtje met mijn plaatsing. Southampton! Mijn eerste keus. Overenthousiast toch nog even mijn ouders gebeld om 23.15. En slapen? Daar is het die nacht niet heel erg van gekomen. Dus vanaf september zit ik in Southampton, de stad van…mijn thuis voor een half jaar!

Volgende keer: oké, studeren in het buitenland. Dan moet je dus ook vakken volgen. Hoe weet je welke? Southampton, de stad van… mijn studie.

Reacties

Tof! We blijven je volgen!

5 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.