Blog

Southampton, stad van… (deel 3)

Studeren of stagelopen in het buitenland. Veel studenten lijkt het leuk om dit te gaan doen. Toch zet uiteindelijk maar een klein groepje de stap en vertrekt daadwerkelijk voor een aantal maanden naar het buitenland. Noortje Dupont is er één van. Zij is zich aan het voorbereiden op haar studie in het buitenland. In een reeks van columns neemt ze ons mee in haar voorbereidingen hierop. In de eerste column ging het over de bestemming. De vorige keer over vakken. Ditmaal gaat het over wonen.

Door Noortje Dupont

Wonen dus. Maar voordat ik daarover verder ga, nog heel even een vervolg op het verhaal van de vorige keer. Nadat ik mijn drie voorkeurs- en twee reservevakken doorgegeven had, heb ik bericht gekregen van de universiteit. Ik heb twee van mijn voorkeursvakken toegewezen gekregen (Writing Sport Features en Writing: The Industrial and Social Landscape) een een van mijn reservevakken; Writing the Novel. Dat wordt een hoop schrijven!

Nu dan terug naar het woonverhaal. Ja, de afstand van mijn studentenkamer naar Southampton is wel even iets verder dan die vijftien minuten die ik nu moet fietsen. Of tien minuten, als mijn bed het weer eens won van de wekker. (En ik blij ben dat ik niet afhankelijk ben van een trein. Zo’n trein die volgens een dienstregeling rijdt en die dus niet op je wacht. Op de fiets kun je tenminste nog tijd inhalen.)

Dat wordt verhuizen.

Waar ga je wonen?
Maar waar naartoe? Ja, naar Southampton, dat snap ik ook. Maar in een appartement, op campus, alleen of met huisgenoten, of misschien zelfs wel met kamergenoten?

Ik heb ervoor gekozen om te wonen in een complex van de universiteit. Waarom? Zo kom ik te wonen met zeven of negen andere studenten die (waarschijnlijk) ook nieuw zijn aan de universiteit en in de stad. Zo leer ik direct de mensen kennen die in hetzelfde schuitje zitten als ik.

Het kan ook anders
Teddie van Noppen gaat in dezelfde periode als ik ook voor haar minor naar het buitenland. Alleen gaat zij naar de zon, het strand en heerlijk eten (ik weet het, het lijkt erop dat zij het een stuk beter bekeken heeft dan ik…). Zij gaat naar Spanje.

Waar ik in een groot studentencomplex van de universiteit ga wonen, verblijft zij met een vriendin in een appartement in de stad. Zij gaan samen die kant op, waardoor het ze gezellig leek om dan ook samen te wonen. Het verschil in prijs tussen een appartement en een kamer op de campus is bij hen ook niet noemenswaardig.

Als je een appartement zoekt, is het handig om te zoeken naar all-in appartementen. Niet alleen inclusief meubels, maar ook inclusief gas, water en licht. Airbnb kan hierin ook een goede optie zijn.

Check!
Mijn lijstje krijgt steeds meer vinkjes; bestemming, vakken en woning zijn al afgestreept. Nog een paar maanden en dan zit ik in Southampton, stad van… mijn woonplaats!

Volgende keer: de woning is geregeld. Dus de grote dingen zijn nu rond. Toch zijn er nog zoveel andere dingen uit te zoeken voordat je ergens echt kunt gaan leven. Southampton, stad van… mijn leven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.