Blog

De Koffer van.. Chantal

Je koffer pakken voor een half jaar studeren of stage lopen in het buitenland: een behoorlijke uitdaging! En dan moet het internationale avontuur nog gaan beginnen.. Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten wat zij in hun koffer stoppen. Tweedejaars studente Chantal de Kool trapt af. 

Kon je niet eerder zeggen dat je niet thuis at? Hoe laat ging je ook alweer naar de stad? Wat had je gisteren gezegd? Of: waar had je mijn autosleutels neergelegd?

De Koffer van 2-2Binnenkort zijn deze vragen verleden tijd en verlaat ik tijdelijk mijn ouderijk huis. Vanaf augustus ben ik voor zes maanden te vinden op het zonnige Kòrsou, oftewel Curacao. Een stage, een andere woning en een nieuwe omgeving zorgen voor een goede voorbereiding, want wat moet ik bijvoorbeeld allemaal meenemen?

Korte broekjes en rokjes, shirtjes, topjes en bikini’s natuurlijk. Curaçao heeft immers een heerlijk tropisch klimaat. Verder neem ik make-up, haarverzorging, zonnebrillen, Antilliaanse guldens in plaats van euro’s mee. Een klamboe, heel veel muggenspray en voor de zekerheid ongediertebestrijding voor waarschijnlijk de kakkerlakken en andere gekke beestjes die ik nog nooit in mijn leven heb gezien.

De Koffer van 1-2Wat absoluut niet mag ontbreken, zijn mijn GoPro (die ik speciaal voor dit avontuur heb gekocht) en foto’s van mijn familie en vrienden. Ik vind het belangrijk om herinnerd te worden waar ik vandaan kom en van wie ik houd. Foto’s en video’s zijn niet alleen belangrijk om herinneringen op te slaan, maar ook om nieuwe herinneringen te maken. Een foto zegt meer dan 1000 woorden!

Tot slot kan ik niet wachten tot mijn verre reis begint. Een aankomst op Curaçao is al een hele prestatie op zich voor iemand met vliegangst. Ik verwacht een toptijd te beleven met nieuwe huisgenoten in een groot studentenhuis en bij mijn muzikale stagebedrijf en de strandfeestjes tijdens zonsondergang. Een struggle wordt misschien het schoonmaken, wassen en koken, maar gelukkig bestaat er www.omaweetraad.nl Al met al maak je over mij maar geen zorgen. Ik red me wel. Eén ding is zeker: ik ga Nederland stiekem ook missen!

Ayo, Chantal

Reacties

Wat een geweldige belevenis Chantal, dit wordt een nieuwe en toekomst bepalende periode in je leven. Geniet er van. Leuk dat je jouw koffer mocht laten zien. Hartelijke groet, oma franke

8 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.