Baas in eigen broekje, maar ben je ook baas in je eigen hoofd?
Op 20 januari 2022 was het hét gesprek aan de keukentafel van het Nederlandse gezin: de uitzending omtrent machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag van het YouTube programma BOOS. De YouTube video werd ruim tien miljoen keer bekeken en werd door de media direct opgepikt en neergezet als het TV-schandaal van het jaar. Het issue waar de grens ligt van grensoverschrijdend gedrag ligt, stond in één klap in de spotlights. Ook ons eigen platform wijdde er twee artikelen aan.
Grensoverschrijdend gedrag is een onderwerp waar we de afgelopen periode enorm veel aandacht aan hebben geschonken, maar waar we nog lang niet over uitgesproken zijn. In ‘Klik door’ wordt in maximaal 100 woorden een trend omschreven die van betekenis is binnen het communicatievakgebied. Meer weten? Klik dan door via de link onderaan dit artikel.
Door: Lindsey Zimmerman
Wat begon als een My Space uitspraak, groeide in 2017 uit tot één van de meest krachtige hashtags van onze generatie: MeToo. Alyssa Milano zette met haar tweet de toon voor vrouwen die willen opkomen voor hun rechten. Niet alleen persbureaus bepalen wat er in de media te zien is, maar ook wij kunnen door de snelle opkomst van technologie in de pumps van de journalisten treden. Maar met deze snelle opkomst van de media dreigen wij de controle over ons individuele brein te verliezen. Wij weten dan wel alles over Instagram, maar Instagram weet ook alles over ons.
Het moreel van het verhaal? Stap de komende tijd voor heel even uit je eigen bubbel en verrijk je blik op de wereld. Wat je te zien krijgt is wellicht niet wat je wilt horen, maar wel wat je moet horen.
Lees hier de longread die ik schreef voor Linda Meiden.
Heb jij een interessante innovatie waar je blij van wordt en vind je het tof je visie daarover te delen? Schroom dan niet en mail naar info@smartconnecting.nl!
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.