Blog

Edutopper #9 – De Kritische Student

Een kritische houding. Dat is wat docenten graag zien van studenten. Kritisch ten aanzien van informatie en data die ze verzamelen op, bijvoorbeeld, het internet. Én kritisch ten aanzien van oplossingen die bedacht worden voor tal van communicatieproblemen. Het staat uitgebreid beschreven in het opleidingsprofiel en ook tijdens de colleges zetten de docenten de studenten ertoe aan! Maar wat als studenten dan vraagtekens gaan zetten bij de stof die je als docent tijdens de les aan de orde stelt? Informatie die je zorgvuldig hebt uitgekozen en waarvan je denkt dat ze die niet kunnen missen in de beroepspraktijk…

Nu, eigenlijk is er niets mooier dan dat! Studenten die zich inhoudelijk kritisch uitlaten over de lesstof. Studenten die meer en meer een gesprekspartner worden en meedenken over dat wat het communicatievak inhoudt en te bieden heeft.

In een blog – geschreven vanuit het PR-bureau Rots – zet studente Annick Schavemaker haar vraagtekens bij het belang van een corporate story. En ze heeft een punt. We nemen het mee voor de volgende jaren. Wat ons betreft een Edutopper! Vanwege die kritische houding! We hopen op meer en nodigen jullie van harte uit!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.