Blog

Edutopper #40 – Bureau 4FU

In de minor Creative Business werken studenten in de vorm van bureaus. Bureaus met klinkende namen, die tegemoetkomen aan de kernwaarden. In de vorm van een corporate movie heeft elk bureau op een geheel eigen manier gevisualiseerd wie ze zijn, waar ze voor staan en waar ze voor gaan. Docente Marlous van der Jagt begeleidde ze in het productieproces en verkoos één bureau tot absolute Edutopper, vanwege de mooie corporate movie.

Door: Marlous van der Jagt

Genieten was het, om een dag lang de corporate video’s van onze derdejaars studenten van de minor Creative Business te komen bekijken! Voor de studenten extra spannend, aangezien de vertoning plaatsvond in aanwezigheid van de opdrachtgevers van Bibliotheek AanZet.

Mooi om te zien hoe de student-bureaus allemaal op een heel eigen manier vorm hebben gegeven aan deze uiting van hun corporate identiteit: wie zijn ze en waar staan ze voor? Temeer omdat het ‘denken in beelden’ lang niet altijd gemakkelijk is. Vanaf de productieplannen tot aan de daadwerkelijke productie is een creatief proces dat tot steeds andere keuzes leidt: wat je vooraf bedenkt is één ding, maar wat er uiteindelijk tot stand komt is vaak totaal iets anders en onverwachts. Door de gangen werd mij het meest toegeroepen: we hebben het toch weer anders gedaan! Je te (durven) laten verrassen door je eigen geschoten beelden is de kunst hier.

En wat zaten er een hoop mooie, verrassende, flamboyante, grappige, eigenzinnige, originele en authentieke video’s tussen. Maar de rubriek heet niet voor niets Edutopper en van alle toppers wil ik er hier één uitlichten, voor mij de absolute Edutopper. Waarom? Een mooi rond verhaal, duidelijke boodschap, humor, verrassende effecten en contrasten en overall waard om nogmaals te bekijken: https://youtu.be/_UGGYa8aLLI

Bureau 4FU (en figuranten) well done!!

 

 

Foto door Tima Miroshnichenko

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.