Blog

Edutopper #39 – de podcast van Aniek Brouwer

Enthousiasme. Het vormt de basis van ons platform. In deze rubriek delen we de prestaties van studenten waar we blij van worden. Omdat het zo leuk is te laten zien waartoe onze studenten in staat zijn.

Door: Kim Stolk

Creëren, maken, doen. Dat is een wezenlijk onderdeel van de derdejaars minor Creative Business. De studenten kunnen kiezen uit een variëteit aan workshops (van website bouwen tot TikTok-video’s tweaken en van poëzie schrijven tot podcast maken), die ze op weg helpen om vier contentproducties te maken voor hun eigen portfolio. De keuze is geheel aan de student. Er is alle vrijheid om te maken wat je wil maken en waar je écht enthousiast van wordt. Mijn docentenhart maakt een sprongetje als ik de prachtig uitgewerkte portfolio’s krijg voorgeschoteld. In éen woord: wow!  
 
De podcast van studente Aniek Brouwer verdient een plek in de spotlights. Al vrij snel wist ze dat ze een podcast wilde maken om daarmee een groot onderwerp bespreekbaar te maken. Een onderwerp waar zij persoonlijk mee te maken heeft gehad en wat nog steeds in de taboesfeer ligt: depressie. In de podcastserie the Depress Express gaat Aniek in gesprek met haar psycholoog, ervaringsdeskundigen en anderen die met depressie te maken hebben gehad. Ze brengt verschillende perspectieven in kaart en laat ook écht iets van zichzelf en haar ervaringen zien (of horen). En juist die persoonlijke kant maakt de podcast one of a kind en zorgt ervoor dat ze het taboe rondom depressie openbreekt en luchtiger maakt. Knap gedaan, Aniek! Mijn complimenten! Enne.. ik hoop dat je nog meer afleveringen gaat maken?!

Benieuwd geworden? Beluister de eerste aflevering van the Depress Express hier!

 

Foto door Jean-Paul Wright via Pexels

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.