Blog

Edutopper #20 – Filmportret Ron van den Berg (1)

In deze rubriek delen we de prestaties van studenten waar we blij van worden. Omdat het zo leuk is te laten zien waartoe zij in staat zijn. Deze keer wijken we hier een beetje vanaf. Want er zijn ook docenten waar we heel blij van worden! Zo maakten Daan Vree en Marlous van der Jagt een paar prachtige korte films over hbo-docenten. Vandaag het eerste filmportret. 

Door: Marlous van der Jagt en Daan Vree

Houd je van filmen en vind je het interessant om het beroep van hbo-docent in beeld te brengen? Wil je van Frans Bromet leren zelf korte films te maken en te monteren én dit toepassen in je eigen onderwijs? Samen met andere geïnspireerde docenten ga je in een training drie korte filmpjes maken.

Deze oproep triggerde ons om mee te doen en ons aan te melden als duo. Opdrachtgever was Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo. Hoe maak je echter een filmpje over ‘de’ HBO-docent? Het kiezen van een juiste invalshoek hiervoor bleek essentieel. Voor de drie geselecteerde docenten kozen we verschillende invalshoeken. Docent Leonie Gussekloo brachten we als coach in beeld, Ron van den Berg sprak over de paralellen tussen lesgeven en muziek maken en Taco ten Dam kwam aan het woord als ervaren docent die nog steeds met veel plezier voor zijn klassen staat.

Tijdens onze cursus hebben we leren filmen en monteren met de iPad. Dit alles onder het toeziend oog van ervaren filmers en editors. Belangrijkste learning: een film mag nooit vervelen!

Benieuwd naar het resultaat? Vandaag is het tijd voor de eerste van de drie. Het verhaal van Ron van den Berg.

 

Reacties

[…] van der Jagt prachtige korte films over een drietal kleurrijke docenten binnen onze opleiding. Ron van den Berg en Taco ten Dam hebben we al voorbij zien komen. Vandaag de laatste van de […]

7 jaar geleden geplaatst

[…] het eerste filmportret hebben Daan en Marlous het hoe en waarom van deze mooie opdracht al toegelicht. Toen stond docent […]

7 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.