Blog

Edutopper #12 – Anti War Dub

Enthousiasme. Het vormt de basis van ons platform. In deze rubriek delen we de prestaties van studenten waar we blij van worden. Omdat het zo leuk is te laten zien waartoe onze studenten in staat zijn. Trots zijn we op het evenement dat tweedejaars studenten Geoffrey, Sven, Raymond en Mino op zaterdag 14 januari jl. organiseerden om geld op te halen voor War Child.

In het kader van het vak Eventmanagement gingen zij aan de slag voor War Child. Een mooi doel, en bovendien een opdrachtgever die de studenten volledig de ruimte gaf om hun eigen ideeën uit te werken. Het was al gauw duidelijk dat het een Dubstep feestje zou gaan worden. Scrummaster, en ervaren event organisator, Geoffrey organiseert al enige tijd feestjes binnen dit genre en samen met zijn team zag hij het al helemaal voor zich. Ook de naam voor het event was snel beklonken; Anti War Dub, naar het gelijknamige nummer en tevens klassieker binnen ‘the scene’.

Slim netwerken
Als heuse Smart Connectors hebben de heren slim gebruik gemaakt van hun eigen netwerk en op die manier de ultieme locatie (Transport Rotterdam), een schitterende line-up en mooie gesponsorde prijzenpakketten in de wacht weten te slepen. Op social media werd het event al snel opgepikt door (Rotterdamse) Dubstep liefhebbers. Bovendien wist de eventgroep door de juiste content te plaatsen alle volgers warm te houden in de aanloop naar het feest. Vooral de livestream die zij een paar weken voor aanvang deelden, heeft veel aandacht opgeleverd.

Het event was een succes. Tot midden in de nacht bleven er bezoekers binnenstromen en dat heeft uiteindelijk tot een goede kaartverkoop geleid. Met ruim 250 bezoekers èn een opgehaald bedrag van maar liefst 2200,- euro, is dit met recht een edutopper te noemen. Ook War Child zelf was blij en sprak zelfs uit er een jaarlijks terugkerend event van te willen maken. Een mooi compliment!

Reacties

Dit was onderdeel van het usability onderzoek sorry!

7 jaar geleden geplaatst

Super vet dit! Gaat het nog een keer gebeuren?

7 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.