Blog

De week van…Feije

Wat maken onze studenten mee als ze een studie in het buitenland gaan volgen? In de week van… geven deze studenten je een inkijkje in een week studeren in het buitenland in de vorm van een fotoverslag. Feije Timmer laat ons zien hoe zijn week in Mexico eruit ziet.

Inmiddels zit ik alweer twee maanden in Mexico-Stad, het is gigantisch kan ik beamen. Gelukkig heb ik een woning gevonden met 3 drie hele aardige Mexicanen en het is dichtbij de universiteit. Mijn academisch jaar begon alleen wel al de eerste week van augustus, maar dat betekent ook dat ik alweer bijna klaar ben. De afgelopen week was een drukke maar geweldige week.

Maandag
Op maandag ben ik meestal niet heel druk 2 lessen in de ochtend en dan heb ik zes uur vrij alvorens mijn laatste les begint. Meestal spendeer ik deze uren in de stad, aan lunch of andere activiteiten. Deze week bracht ik die door in een van ’s werelds grootste stadsparken, Parque Chapultepec.

Gelukkig ook veel groen in de stad!

Dinsdag
Op de dinsdag heb ik ook in de ochtend les – zoals elke dag ­– maar deze week gelukkig voor het laatst. Vandaag staat er ook iets extra bijzonders op het programma, met mijn huisgenoten gaan we vanavond naar de opera: Macbeth. Voor slechts 35 euro omgerekend met prachtige zitplaatsen in het Paleis der schone kunsten.

De meest prachtige locatie voor een opera!

Woensdag
Zoals gewoonlijk eerst les, maar deze dag stond vooral in het teken van de twee presentaties die we hadden met onze projectgroep de volgende dag. Helaas dus niet veel bijzonders uitgespookt die dag maar daarmee is er wel plaats voor een foto van mijn medestudenten op uitwisseling.

After International Day afternoon drinks!

Donderdag
De dag van de presentaties, maar ook de dag dat ik vertrok naar Oaxaca, een van Mexico’s vele paradijzen. Het was een hele busreis die ik met een Duitse vriend heb afgelegd maar gelukkig stonden er twee vriendinnen uit Rotterdam ons ’s avonds op te wachten in de eerstvolgende kroeg.

Op deze manier gaan 7 uur snel voorbij.

Vrijdag
De eerste echte dag in Oaxaca en ook de eerste keer dat ik meerdere dagen Mexico-stad verlaat. Eindelijk wat ruimte om van de natuur te genieten en van de pittoresk aanvoelende oude binnenstad. In de avond moest een van de meiden werken in een van de vele cocktailbars in de stad. Uiteraard hebben we haar bijgestaan en hebben we overigens weer veel Mexicaanse vrienden gemaakt.

Als een vis in het water

Zaterdag
Zaterdag in de ochtend hebben we een auto gehuurd en zijn we over de hobbelige Mexicaanse wegen gereden naar een natuurlijke waterbron waar ook gezwommen kan worden. De rit ernaartoe was bijna net zo fenomenaal als het uitzicht dat we hadden op die plek.

Hardstyle Wednesday op Saturday

Zondag
Zondag was de dag voor lekker eten uitrusten en dus hebben we niet te veel gedaan, wel zijn we naar de markt gegaan welke zo kleurrijk was met allerlei heerlijke producten en dranken. De halve avond hebben we doorgebracht op het dak van het hostel met prachtig uitzicht.

Ik wil niet meer terug

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.