Blog

De Koffer van.. Sanne

Je koffer pakken voor een half jaar studeren of stage lopen in het buitenland: een behoorlijke uitdaging! En dan moet het internationale avontuur nog gaan beginnen.. Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten wat zij in hun koffer stoppen. In deze editie vertelt Sanne van der Vorm wat zij meeneemt naar Nieuw-Zeeland

Nog 2 maanden, 9 dagen en 22 uur. Vanaf dat moment zal mijn grote avontuur beginnen aan de andere kant van de wereld. In juli vertrek ik naar Nieuw-Zeeland voor zes maanden. Zes hele maanden! Hoe krijg ik een halfjaar van mijn leven in één koffer?! Keuzestress. De dilemma’s begonnen al snel. Want neem ik een backpack of een koffer mee? Na lang in dubio te hebben gezeten, heb ik toch gekozen voor een koffer. Het achterlaten van mijn geliefde föhn kon ik niet over mijn hart verkrijgen.

Bummer, geen skikleding
IMG-20160428-WA0007
Omdat de seizoenen het tegenovergestelde zijn van Nederland, zal ik in de winter in Nieuw-Zeeland aankomen. Dikke winterkleding zal bovenaan in mijn koffer liggen. Op rij-afstand kun je wintersporten, dus ik zou graag mijn skikleding willen meenemen. Beetje jammer dat er verder dan niets meer in mijn koffer past. Op zo’n moment kom je er dus echt achter dat je alleen de hoognodige kleding kunt meenemen. Domper! Wat ik wel weet, is dat mijn zomerkleding echt niet kan ontbreken. Vanaf september begint de lente en bereikt het mooie weer de Oostkust van Nieuw-Zeeland. Het is een heel raar idee om Kerst en Oud & Nieuw in de zomer door te brengen. De Nieuwjaarsduik zal in ieder geval een stuk minder koud zijn.

20160428_203623Pictures, please
Het allerbelangrijkste dat ik zal meenemen in mijn koffer zijn foto’s van mijn familie en vrienden. Deze zal ik ophangen in de kamer waar ik zal gaan wonen, net zoals ze thuis in mijn eigen kamer hangen. Ik zal iedereen ontzettend erg missen en ik weet dat er momenten zullen komen dat ik heimwee zal hebben. Maar met deze foto’s heb ik iedereen toch een beetje bij me.

Alles zien 
Helaas ben ik niet geboren met een talenknobbel en is het voor mij een grote uitdaging om de taal te leren kennen. De voornaamste reden dat ik in het buitenland ga studeren is dan ook om mijn Engelse taal te verbeteren. Heel saai.. Verder kijk ik er erg naar uit om veel nieuwe mensen en de Māori-cultuur te leren kennen. Eén ding weet ik zeker. Ik verlaat Nieuw-Zeeland niet eerder, voordat ik het hele land heb gezien!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.