Blog

De koffer van… Romy

Je koffer pakken voor een half jaar studeren in het buitenland: een behoorlijke uitdaging! Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten welke bagage ze meenemen als ze voor hun minor naar het buitenland vertrekken. In deze editie vertelt Romy de Gier wat zij meeneemt naar: Spanje!

Mijn Barcelona avontuur begint ‘pas’ over twee maanden, maar toch zijn de voorbereidingen al in volle gang. Ik ben alle formulieren voor de universiteit aan het invullen, ik moet nog een leuke kamer zoeken en ik ben maar vast begonnen met opschrijven wat ik allemaal mee moet nemen. De juiste spullen selecteren voor vijf maanden wordt nog een hele klus…

Ik neem in ieder geval mijn volleybal spullen mee. Hier is geen twijfel over mogelijk, want ik ga volleyballen bij een club in Barcelona. De fysiotherapeut van mijn club in Nederland heeft geregeld dat ik mag meetrainen bij deze club. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat is in een ander land.

Mijn stress van het voortraject hoop ik thuis te kunnen laten zodat ik eindelijk kan relaxen in Barcelona. Ik heb redelijk wat stress ervaren van de voorbereidingen. Dit komt doordat ik nog bezig was met het afronden van het derde jaar en tegelijkertijd moest beginnen met de voorbereidingen voor Barcelona. Volgende keer zou ik dit iets meer willen scheiden, zodat ik voor beiden genoeg tijd heb.

Ik ga liever vandaag dan morgen naar Barcelona, omdat ik zoveel zin heb! Ik denk dat wonen en studeren in het buitenland heel erg leuk gaat zijn. Kan niet wachten om naast het studeren allemaal leuke dingen te gaan ondernemen met mijn vrienden daar. Toch zie ik er wel een beetje tegenop om alles hier achter te laten, want ik ben nooit zo’n fan van veranderingen. Maar als ik alle mensen om me heen moet geloven, gaat dat helemaal goed komen. Iedereen komt op bezoek!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.