Blog

De Koffer van.. Roel

Je koffer pakken voor een half jaar studeren of stage lopen in het buitenland: een behoorlijke uitdaging! En dan moet het internationale avontuur nog gaan beginnen.. Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten wat zij in hun koffer stoppen. In deze editie vertelt Roel Bleijenberg wat hij meeneemt naar.. Valencia!

Na al die jaren bij mijn ouders te hebben gewoond, vond ik dat de tijd rijp was; out of my comfort zone. En snel! Vanaf september dit jaar ga ik een half jaar studeren aan de ESIC University in Valencia. Een nieuw avontuur vol met zon, zee, strand, cultuur en natuurlijk boeiende colleges. Je leest het al, ik moet op veel verschillende gelegenheden voorbereid zijn. Maar hoe pak je met die gedachte je koffer in?

Wikken en wegen
De eerste denktrant die mij een richting geeft is het verschil in klimaat met dat van Nederland. Van een zeeklimaat naar Middellandse zeeklimaat. Daar is dan ook mijn koffer op ingesteld. Korte broeken, polo’s en zomerse shirts; ik word er nu al vrolijk van. Toch duurt de zomer niet eeuwig en kent ook Valencia koudere maanden. Daarom neem ik voor de zekerheid ook wat warmere kleding mee richting de Spaanse kust. Naast het klimaat heb ik rekening gehouden met sportieve activiteiten (het shirt van de kampioen van Nederland), nette aangelegenheden en ook de spijkerbroek en sneakers mogen niet ontbreken. En dat in 40kg..

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.