Blog

De koffer van…Robyn

Je koffer pakken voor een half jaar studeren in het buitenland: een behoorlijke uitdaging! Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten welke bagage ze meenemen als ze voor hun minor naar het buitenland vertrekken. In deze editie vertelt Robyn Paz wat zij meeneemt naar Berlijn in Duitsland!

Tschüss! In augustus vertrok ik voor 6 maanden naar Berlijn om daar een minor Business and Economics te volgen aan de HWR Berlin, om zo binnen mijn communicatiestudie mijn kennis te verbreden. Spannend!

Koud!
Berlijn in de wintermaanden, brrr… Wat ik dus zeker mee ga nemen is mijn dikste winterkleding. En het schijnt dat er in de winter op iedere hoek van de straat glühwein te koop is om het warm te krijgen. Mocht ik het toch nog koud hebben, dan kan ik altijd nog kleding bij kopen. Afgelopen maanden heb ik heel hard gewerkt om mijn exchange te kunnen bekostigen. Voor mij daarom dus echt onmisbaar: mijn pinpas en mijn creditcard. Want alles is te koop.

Foto’s
Of toch niet? Het enige wat niet te koop is, zijn herinneringen. Voor mij is het dan ook belangrijk dat ik die momenten kan vastleggen en dat doe ik gewoon met mijn telefoon, die heb ik te allen tijde bij me. Voor mij dus erg belangrijk dat deze goed is verzekerd. En zo kan ik natuurlijk ook naar herinneringen terugkijken van mijn vrienden thuis, zodat ik ze niet helemaal hoef te missen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.