Blog

de koffer van.. Qian

Je koffer pakken voor een half jaar studeren of stage lopen in het buitenland: een behoorlijke uitdaging! En dan moet het internationale avontuur nog gaan beginnen.. Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten wat zij in hun koffer stoppen. In deze editie vertelt Qian Xia over zijn aanstaande reis naar Maleisië. 

In mijn koffer zijn mijn essentiële spullen wat ik altijd meeneem als ik op avontuur ga. Ik neem een camera mee om bijzondere moment vast te leggen. Twee kompassen om ervoor te zorgen dat ik altijd de weg terug kan vinden. Een horloge om tijd bij te houden. Kleding, ik denk dat wel logisch is. Een verrekijker om mijn volgende bestemming te bepalen en eventuele bijzondere landschappen van ‘dichtbij’ te bekijken. Als laatste een notitieboek om belangrijke gegevens te noteren. Waarom geen telefoon of een andere elektronische apparaat? Omdat het afleidt! Ik wil optimaal genieten van mijn omgeving. Deze spullen mogen absoluut niet in mijn koffer ontbreken omdat deze spullen als een basis dienen voor mijn avontuur.

Ik verwacht dat mijn uitwisselingsmoment erg bijzonder zou zijn. Ik verwacht dat ik veel mensen leer kennen. Ik verwacht dat ik de Maleisische cultuur zou verkennen. Ik verwacht dat ik meer levenservaring ga opdoen en als een verbeterd mens terugkeer naar Nederland. Ik heb er zin in!

koffer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.