Blog

De koffer van… Paulien

Je koffer pakken voor een half jaar studeren in het buitenland: een behoorlijke uitdaging! Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten welke bagage ze meenemen als ze voor hun minor naar het buitenland vertrekken. In deze editie vertelt Paulien Lockhorn wat zij meeneemt naar: Decatur in Illinois, Amerika!

Het visum is geregeld, de vaccinatie is ingespoten en alle voorbereidingen zijn soepel verlopen. Maar dan mijn koffer nog. En tja, wat neem je mee als je voor een halfjaar ergens heen gaat? Om eerlijk te zijn, ben ik er zelf nog niet helemaal uit.

Als het kon zou ik mijn hondje Kruimel meenemen om mij overal gezelschap te houden en eventuele heimwee te verzachten. Maar dat mag helaas niet. Dus dan neem ik maar een hele set foto’s van haar mee. En daarnaast bikini’s en zonnebrillen én sjaals en mutsen, haha. Je moet in Decatur op elk type weer voorbereid zijn.

Voor een halfjaar ben ik straks te vinden op de campus van Millikin University. Hoe is het leven daar, 6872 kilometer van mijn vertrouwde Etten-Leur af? Ze hebben er in ieder geval van alles. Bij mijn appartement zit zelfs een zwembad. Ik ben zelf ook benieuwd naar het meal plan en hoe dat in elkaar zit. Ik zie mezelf al helemaal klaarstaan, in de kantine met een dienblaadje, in de rij om eten op te scheppen, net als in de films. Tja, het zal wel een heel ander leven zijn, maar ik heb er wel heel veel zin in!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.