Blog

De Koffer van.. Casper

Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten wat zij in hun koffer stoppen. In deze editie vertelt Casper Hofland wat hij meeneemt in zijn koffer.

Universidad Rey Juan Carlos, bijna Spaanser kan niet. Laatst kreeg ik nog een bericht van hen in de mailbox. En ja hoor, ik ben nu officieel geaccepteerd op deze universiteit! In september vertrek ik met mijn koffers naar Madrid om hier te studeren. Maar wat neem ik eigenlijk mee?

Meenemen: de kookkunsten van mijn moeder
Het liefst neem ik de meest praktische dingen mee, zoals mijn laptop en mijn abonnement op Netflix. Maar wat ik het liefst zou willen meenemen zijn de kookkunsten van mijn moeder. Ze maakt allerlei gerechten, waarvan de namen vaak Frans klinken. Dan weet je dat ze goed is. Helaas zal ik vanaf september toch echt voor mijn eigen eten moeten zorgen. Daarom neem ik vanaf de zomer lessen bij mijn moeder en worden kookboeken mijn grootste vrienden in Madrid.

Marketing slurpen en cultuur snuiven
Gelukkig draait Madrid niet alleen om mijn kookkunsten. Bij mij gaat het vooral om de ervaring die ik opdoe en de mensen die ik leer kennen. Hoe is het om school te volgen in Spanje? En wat zijn eigenlijk de grote verschillen tussen de landen? Uiteindelijk hoop ik wel dat ik veel leer in Spanje; zowel over het vakgebied marketing als over de cultuur.

Reacties

[…] vertelde Casper Hofland ons nog wat hij in zijn koffer stopte (de kookboeken van z’n moeder, remember?!). Nu geeft hij ons een kijkje in zijn studentenkamer in […]

7 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.