Blog

De Koffer van – Bram

JE KOFFER PAKKEN VOOR EEN HALF JAAR STUDEREN OF STAGE LOPEN IN HET BUITENLAND: EEN BEHOORLIJKE UITDAGING! EN DAN MOET HET INTERNATIONALE AVONTUUR NOG GAAN BEGINNEN.. WAT LAAT JE THUIS EN WAT IS ÉCHT ONMISBAAR? IN DEZE RUBRIEK VRAGEN WE COMMUNICATIESTUDENTEN WAT ZIJ IN HUN KOFFER STOPPEN. IN DEZE EDITIE VERTELT BRAM LOUWS WAT HIJ MEENEEMT NAAR.. HONG KONG!

Regen én veel zonneschijn
Hemelsbreed zo’n  9266,63 kilometer (ik kan er een paar meter naast zitten..). Zo ver ga ik reizen voor mijn minor volgend jaar. Op deze afstand ligt namelijk 中華人民共和國香港特別行政區. De geurige haven; beter bekend als Hong Kong. Tja, en wat neem je allemaal mee in je koffertje naar Hong Kong? Een blik op de weersverwachting geeft duidelijkheid: niet zoveel! Met een gemiddelde jaartemperatuur van zo’n 23,35 graden Celsius zal ik met een klein koffertje een heel eind kunnen komen. Een paar shirtjes, een paar korte broeken en dan houd ik die vijf maandjes wel vol! Tegen de tijd dat ik écht ga inpakken zal ik moeten onthouden om nog een kleine investering te doen in een paraplu. Het warme zeeklimaat wil nog wel eens een buitje opleveren. Met ongeveer 2400 millimeter regen per jaar zullen er buitjes genoeg zijn (ter vergelijking: Nederland heeft te kampen met ongeveer 800 millimeter regen per jaar. En dan denken wij dat we vaak nat regenen..).

Mooi groen is niet lelijk
Deze rubriek heet: ‘De koffer van’. Helaas ben ik daarin een beetje een spelbreker. Ik ga naar Hong Kong reizen met mijn favoriete reistas. Deze groene verschijning (mooi groen is niet lelijk)  heeft een inhoud van 90 liter en dat moet genoeg zijn voor al mijn korte broeken en shirtjes! Oh, en die paraplu natuurlijk niet te vergeten…

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.