Blog

De koffer van – Anne Blankert

En dan verlaat je Nederland gewoon voor een paar maanden. Voor en studie in het buitenland of een uitdagende stage.  De grote vraag: Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze editie vertelt Anne Blankert wat zij meeneemt naar: Barcelona! 

Over precies twee maanden is het zover, op 1 september vlieg ik naar Barcelona om hier vijf maanden te studeren. Ik heb er enorm veel zin in, ik verwacht in Barcelona veel nieuwe vrienden te maken en te leren van een andere cultuur. Door Spaanse les te volgen op school maak ik kennis met een nieuwe taal. Maar ondanks de leuke vooruitzichten vind ik het wel moeilijk om mijn ‘thuis’ achter te laten. Daarom mag mijn knuffel in mijn koffer absoluut niet ontbreken, als ik mijn thuis dan mis heb ik iets wat mij hieraan herinnert. Gelukkig ligt Barcelona op niet ver vliegen en kunnen zij zelf ook gezellig een keer langskomen om te zien hoe ik daar leef.

Ik ben al druk bezig met de voorbereidingen, de beurs is geregeld, de papieren met mijn universiteit in Barcelona zijn op orde en ik ben hard op zoek naar een appartementje. Samen met twee meiden van mijn studie sturen wij dagelijks appartementen naar elkaar toe en hebben we contact met verschillende huiseigenaren. We hopen dat we dit binnenkort ook snel kunnen afronden zodat we met een gerust hart naar Spanje kunnen vertrekken.

Reacties

Wat lief! Al is je huis nog zo ver weg, even knuffelen en het voelt direct vertrouwd. Heel veel plezier in Barcelona Anne!

2 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.