Blog

Compliment aan Michelle den Boer

Complimentjes. We worden er blij van. En daarom geven we ze ook graag. Dit keer aan Michelle den Boer. Net op tijd. Want Michelle nam afgelopen september haar diploma Communicatie in ontvangst. Een week ervoor lag dit kaartje bij haar in de bus. We namen contact op met Michelle. Benieuwd naar haar reactie.

“Dit is iets wat ik echt niet had verwacht. Zo’n handgeschreven kaartje, in een online tijd, dat doet zoveel meer dan een e-mail. Mijn vader zag ‘m liggen en hup, direct een foto ervan in onze familiechat. En daarna ging ie door in mijn groepschat met de meiden van school. Het deed iets met me en daarom is het zo mooi om zoiets te delen. Want heel eerlijk, het zijn juist de kleine dingen die het doen.”

Het is al bijna twee jaar geleden dat Michelle heel plotseling haar moeder verloor. Van de een op de andere dag stond haar leven op zijn kop.
“Alhoewel de pijn nooit zal weggaan, gaat het gelukkig nu wel beter met me. Maar het is een hele lastige tijd geweest. Wat me enorm geholpen heeft, is dat ik het kon vertellen aan de docenten. Ze hebben me gesteund en dat heeft me enorm goed gedaan. Juist tijdens de moeilijke momenten, ben ik erachter gekomen dat docenten meer zijn dan je beoordelaars. Ze gaven me zoveel terug dat ik ook de kracht kreeg om door te gaan.”

Het leven op school zit erop voor Michelle. En die vier jaar zijn sneller gegaan dan ze had verwacht.
“Ik heb echt genoten van mijn schooltijd. Mede door de klas die we hadden. We waren een hecht team. Organiseerden van alles, borrels, uitjes etc. Dat maakte het een toptijd. En natuurlijk heb ik ook veel geleerd. Superleuk dat we al konden zien hoe het er in de praktijk aan toegaat. Dan ben je echt beter voorbereid.”

Een tip? Ze denkt even diep na. Maar natuurlijk er is er wel een!  
“Wij hadden een topklas, maar hoe leuk zou het zijn als je je ook wat meer verbonden zou voelen met studenten uit andere klassen. Als je als smartconnector aan de slag wil, moet je af en toe ook uitgedaagd worden om uit je eigen ruimte te stappen. Daar zou dus best wat meer aandacht voor mogen zijn!”

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.