Blog

Binnenkijken bij – Ha-An Nguyen

Na maanden van voorbereiden vertrok Ha-An Nguyen in september 2017 voor een studiereis naar Maleisië. De eerste paar weken drong het nauwelijks door dat ze er echt was. Gelukkig was dat snel over. Ze heeft echt van elk moment genoten. Tijd om haar Maleisische neighbourhood en crib even te checken.

Door: Ha-An Nguyen

D’Latour
Ik woonde op 10 minuten loopafstand van de universiteit in het appartementencomplex D’Latour. Het gebouw staat er nog maar net en het is voorzien van een zwembad, sauna, fitnessruimte, café, convenience store, karaokebar en elke dinsdag staan er foodtrucks voor de deur. Erg ideaal! Mijn appartement deelde ik met een andere exchange student uit Duitsland. We hadden ieder onze eigen ‘verdieping’ met slaapkamer en badkamer. Mijn kamertje was vrij klein, maar het had alles wat ik nodig had: een bed, kledingkast, bureau en airco. Saai in D’Latour? Echt niet! Bijna iedere week gaf er wel iemand een huisfeestje en elke avond was er tijd om met alle exchange studenten te chillen op het dakterras.

Subang Jaya
Een minpuntje was wel dat mijn appartement en de universiteit, Taylor’s University, best afgelegen lagen. Gelukkig wordt er in Maleisië veel gebruik gemaakt van Uber, dus binnen no time was ik bijvoorbeeld al bij het winkelcentrum of in Kuala Lumpur. De campus was trouwens ook prima voorzien van restaurantjes, een wasserette, een kapperszaak, hotel en zelfs een 24/7 studieruimte. En geloof het of niet, er zijn daadwerkelijk studenten die daar 24 uur of langer op school blijven.

     

 

 

 

 

 

Kortom, wat kijk ik positief terug op mijn tijd in Subang Jaya.
Maleisië, ik mis je!! 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.