Blog

Big 5+1 lees, luister- en kijkvoer voor in de vakantie

Het einde van het collegejaar is weer in zicht en om dit jaar af te sluiten hebben wij als redactie een big 5+1 opgesteld om jullie de zomer door te helpen. Of je nu een goed boek zoekt voor op het strand, een geweldige serie voor een druilerige dag of een goede podcast voor tijdens het wandelen, wij hebben genoeg tips voor je. Dus lees snel verder voor zes goede tips vanuit de redactie.

Door: de redactie 

 1. Netflix: Top Boy
  Lieve Visser: Deze Britse misdaadserie, te zien op Netflix, weergeeft het crimineel circuit in Londen vanuit de perspectieven van verschillende drugsdealers. Zij brengen ieder hun eigen verhaal met zich mee, waardoor het lastig is om een favoriet te hebben. De serie geeft een rauwe, ruige blik in het alledaagse leven van deze mensen. Een kleine tip: Netflix laat het lijken alsof Top Boy het eerste seizoen is. Maar het begint met Top Boy: Summerhouse. Dit zijn de eerste twee seizoenen en deze zijn ook op Netflix te vinden onder de naam van een andere serie. Begin dus hiermee en ga daarna pas door naar Top Boy. Ik kwam hier helaas te laat achter… Schiet bovendien maar op met kijken, want de geruchten gaan dat er nog een laatste seizoen aankomt!
 2. Televisie: SBS6 (Lang Leve de Liefde, Mr. Frank Visser doet uitspraak, Het roer om)
  Daphne Koppejan: Mijn guilty pleasure van de Nederlandse tv is toch wel SBS6. Uren kan ik mij vermaken met programma’s als Lang leve de liefde, Vandaag inside, Oplichters in het buitenland, Het roer om en mijn favoriet van de laatste tijd: Mr. Frank Visser doet uitspraak. Al meer dan 25 jaar rijdt mr. Frank Visser het land rond om burenruzies op te lossen, tegenwoordig samen met presentator Viktor Brand. Dit doen ze met een overdosis woordgrappen en fantastische editing als zwaarmoedige muziek en heftige bliksemschicht-effecten. Ook verbaas ik mij elke aflevering weer over de meest opmerkelijke deelnemers. Je zou bijna denken dat alles in scène gezet is: vaak lijken het bijna wel typetjes van een of ander satirisch programma die lekker kneuterig en veel te Hollands op alles iets te zeuren hebben. Kortom, hét perfecte kijkvoer voor een regenachtige of brakke zondag op de bank!
 3. Disney+: Grey’s Anatomy 
  Femme van der Kolk: Mijn echte all-time favourite is toch wel Greys Anatomy. Ik kijk al jaren naar deze serie en op de een of andere manier verveelt het me nooit. De ene keer te vinden op televisie, de andere keer op Videoland en sinds kort te bekijken op Disney+. Heerlijk hoe je het werk- en privéleven volgt van deze dokters (in spé) die allerlei zaken meemaken. Van bijzondere diagnoses tot hevige relatieproblemen, alles komt aan bod. Dus niet alleen maar drama, maar soms ook leerzaam. De cast is ondertussen ook al vier keer vernieuwd geloof ik, maar de hoofdrolspeelster die er al vanaf het begin bij is, Meredith Grey, is nog steeds in de lead. Ik krijg er na 18 seizoenen nog steeds geen genoeg van. Nu ik dit schrijf, wil ik het liefst seizoen 18 gaan bingen, want die staat er sinds kort op en ik ben nog niet begonnen!
 4. Podcast – Een grote bruine envelop
  Sophie Mijnlieff: Ik ben gek op verhalen. En op ‘ouderwets’ een kaartje of brief schrijven. Radio- en theathermaker Chris Bajema bracht deze twee gedachtes samen in zijn podcast ”Een grote bruine envelop”. Voor deze podcast werden dit voorjaar lukraak 250 enveloppen verspreid door heel Nederland. Aan de vinders van deze enveloppen vraagt Chris om iets terug te sturen. Vanuit de meest bijzondere inzendingen start Chris zijn zoektocht naar het verhaal hierachter. Fun fact: als jouw inzending wordt gekozen, win je €250! Time to get my story straight en op zoek te gaan naar een envelop bij mij in de buurt! Wil je nou weten of er bij jou in de buurt ook nog eentje te veroveren valt? Check dan even deze kaart van Nederland. Wie weet hoor je mij of jezelf wel terug in de afleveringen die nog gedeeld gaan worden om jouw zomer te vullen met talloze mooie verhalen!
 5. Boek – Prachtige wereld, waar ben je? van Sally Rooney
  Naomi Terhorst: Mijn ultieme zomertip: lees het boek ‘Prachtige wereld, waar ben je’ van Sally Rooney. Dit boek, gevuld met brieven van twee vriendinnen naar elkaar, gaat eigenlijk over de normale dingen, normale gevoelens en dat maakt het nou juist zo ontzettend mooi. Het leven draait uiteindelijk om liefde, maar de weg ernaar toe kan hobbelig zijn. Dit boek lees je (het liefst onder een warme zon) in één ruk uit.  Mocht je deze mooi vinden, lees dan ook de andere boeken van Sally: Normal People en Conversations with Friends. En mocht je nou écht de smaak te pakken hebben… Normal People is nu ook een serie op HBO Max. Zo blijf je heel de zomer zoet.
 6. Netflix – De Twaalf
  Agaath Flikweert: Moest nog wel even checken of ie nog op Netflix te vinden was. En ja, nog steeds te bekijken. Wat mij betreft een aanrader. In de eerste plaats om te ervaren dat er net over de grens gebruik gemaakt wordt van een totaal ander rechtssyteem. En twee: omdat een objectief oordeel gewoonweg niet bestaat. Dat je altijd indrukken en ervaringen vanuit je omgeving meeneemt. En als je dan een oordeel over iemand anders moet vellen, vraag ik me oprecht af of dit is wat we willen.
  Hier beslissen twaalf juryleden – elk met hun eigen problemen – over het lot van een vrouw die ervan wordt beschuldigd haar beste vriendin en dochter te hebben vermoord. En dat voelt tot het eind aan toe ongemakkelijk.

Wij willen iedereen een hele fijne vakantie toewensen. Geniet (hopelijk) van het zonnetje. En is dat zonnetje er niet, hebben jullie in ieder geval genoeg tips om de zomer door te komen. We zien jullie na de vakantie weer!

Groet,
Agaath, Femme, Lieve, Daphne, Naomi en Sophie

Reacties

Wat een leuke tips zeg! Fijne vakantie allemaal.

2 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.