Blog

#5 Ondertussen.. tijdens het nakijken

Verhalen vertellen vinden we leuk. Daarnaast vinden we het een onmisbare competentie van een smart connector. Heel graag willen we op een verhalende manier delen wat we beleven, wat ons inspireert. Iets waar jij ook daadwerkelijk wat aan hebt. In Ondertussen.. vertelt iemand binnen de opleiding Communicatie iets wat hem of haar inspireert en deelt dit op eigen wijze. Want ook daar houden we van: eigenwijs zijn.

Door: Aniek van Heck, docente Communicatie. 

“Wat is dit een heerlijk kind!” Mijn collega is net als ik bezig met het nakijken van de tentamens Content & Creatie. En ik ben het helemaal met haar eens. Het voelt gewoon goed wanneer je ziet dat een student snapt waar het vak om draait! Misschien zou je het niet verwachten, maar bij het nakijken leren we studenten weer op een geheel andere manier kennen. Ik lig soms in een deuk als ik tussen de antwoorden lees #geenidee, #ditwordtgeen8 en “dit is een gokje hoor, mevrouw”  of “goede vraag, mevrouw, nu hopen dat u mijn antwoord goed vindt”.

Laat zien wat je weet
Als het om tentamens gaat zijn studenten zeer vindingrijk. Ze bedenken antwoorden op vragen waar ze – in eerste instantie – écht geen idee over hebben. En zo gebeurt het dat ze zich soms al schrijvende toch nog naar een goede tekst weten toe te werken. Prachtig vind ik het als ik zie dat het dan tóch de juiste kant opgaat. Zo zie je maar: laat zien wat je weet. Is het relevant, dan kan dit je gewoon punten opleveren.

Er wordt driftig overlegd. “Dit staat niet in het antwoordmodel, maar luister eens naar deze argumentatie! Dit is toch hartstikke slim bedacht?!” “Inderdaad! Ik zou hem toch de volledige punten geven.” Maar soms ook frustratie. “Dit is toch gewoon een inkoppertje. Komt letterlijk uit de sheets en bijna niemand heeft dit goed!”

We zijn heel blij voor studenten die het glansrijk gehaald hebben en balen zelf net zo hard voor studenten die het niet gaan redden. Fingers crossed… Laat iedereen het alsjebieft gewoon halen!   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.