Blog

Wij zijn de toekomst – Colorful Events

De verkiezingen zijn net voorbij en wij, van Colorful events, denken dat we ons dit jaar allemaal hebben gerealiseerd hoe belangrijk het is om te stemmen. Het gaat over allerlei verschillende onderwerpen. Denk aan zaken zoals abortus tot klimaatveranderingen en iedereen heeft zijn eigen mening hierover. Maar wat nou als je nog niet mag stemmen, of je het gevoel krijgt dat er helemaal niet naar je wordt geluisterd?  Wij, Colorful events, willen Young010 en stichting LOKAAL helpen om jongeren een stem geven. 

Door: Colorful events 

LOKAAL of Young010? 

Politiek ver weg? Welnee! LOKAAL is hét democraten centrum van Rotterdam. Ze hebben als doelstelling om de afstand tussen Rotterdammers en de gemeentepolitiek te verkleinen en de relatie tussen de inwoners en hun stadsbestuurders te verbeteren. Een lange zin, maar ze willen dus de stad een stukje leuker en mooier maken.  

Binnen LOKAAL bevindt zich Young010, de jongeren tak van LOKAAL. Young010 is dé jongerenraad van Rotterdam en zijn ook het aanspreekpunt in Rotterdam als het om jongerenzaken gaat. Young010 bestaat uit Rotterdamse jongeren tussen de 13 en 23 jaar. Ze bespreken hier allerlei onderwerpen met elkaar, met andere jongeren en met volwassenen. Daarnaast geeft de jongerenraad gevraagd en ongevraagd advies aan het stadsbestuur over wat er onder de jongeren leeft en wat zij belangrijk vinden.  

Evenement
En dan het evenement. Misschien iets anders dan verwacht, maar toch iets om naar uit te kijken! Young010 is momenteel bezig met het werven van nieuwe jongeren die graag hun stem willen laten horen.  In samenwerking met Young010 organiseren wij 30 maart om 19:00 een live sessie waarin wordt uitgelegd wie zij zijn, wat ze doen en waarom dat zo belangrijk is. Hierna zullen ze in gesprek gaan met diverse Instagram kanalen, wie dat zijn verklappen we nog niet. Het beloofd een interessante livestream te worden, dus kom gezellig een kijkje nemen! De livestream zal plaatsvinden op het Instagramkanaal van Young010. 

 

Check hieronder onze promotievideo


Young010 biedt elk jaar ruimte aan nieuwe kerngroepleden.  Ben jij tussen de 13 en 23 jaar, Rotterdammer en wil jij in 2021 de handen uit de mouwen steken en je inzetten voor jongeren in onze stad? Meld je dan nu aan!  

Colorful events : https://www.instagram.com/colorful__events/?hl=nl 

Young010 : https://www.instagram.com/young010rotterdam/?hl=nl 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.